Træner: Sådan bliver du bedre til fodbold

Du kommer aldrig med til VM. Men du kan blive bedre. Her giver superliga-træner gode råd til voksne, som vil spille bedre fodbold.

Du kommer formentlig aldrig med til VM, hvis du først starter med at spiller fodbold nu. Men det skal ikke holde dig tilbage.

Der er nemlig mange fordele ved at spille fodbold: Det giver bedre kondition, stærkere muskler, sundere knogler og et godt fedttab.

Og fodbold føles mindre hårdt end for eksempel løb og styrketræning, fordi man er optaget af spillet. Det viser forskning fra Københavns Universitet fra 2013.

Træner: Legen med bolden er fantastisk

Morten Wieghorst er træner for superliga-klubben Aab og spillede selv til VM for det danske landshold i 1998. Han mener, at flere voksne bør spille fodbold.

- Legen med bolden er fantastisk. Og så er fodbold en holdsport, så man lærer også at begå sig. Der er meget socialt indhold i fodbold, siger han.

- Alle klubber i Danmark tager imod nye medlemmer med kyshånd. Og det kræver ikke meget andet end et par fodboldstøvler at starte, siger Morten Wieghorst.

Øverst kan du se en video om, at fodbold er sundt fra TV Avisen den 28. maj 2013. Nederst kan du se tre gode råd til at blive en bedre fodboldspiller.

1) Øv spark og berøringer

  • Du skal øve dig i at mestre de forskellige spark og berøringer med bolden. Det kan du gøre med en makker eller en mur.

  • Når du får lært de forskellige spark og berøringer, så er du nået et godt stykke vej.

  • Så springer bolden ikke fra dig, når den kommer til dig. Og du kan spille den til en medspiller eller sparke på mål.

2) Kom i bedre form med bolden

  • Hvis din kondition ikke er så god, skal du bruge ekstra pauser på fodboldbanen. Og så kommer der ikke så mange aktioner.

  • Derfor bør du styrke din kondition. Det kan du gøre med øvelser, hvor du løber og bruger bolden samtidig.

  • Så bliver du nemlig bedre til at håndtere bolden og kommer i bedre form samtidig. Du kan få inspiration til øvelser på nettet eller fra din træner.

3) Stå rigtigt, og se hurtig ud

  • Det er vigtigt at kunne løbe hurtigt i fodbold, men det er ikke altid den hurtigste spiller, som først når bolden.

  • Taktik handler om at positionere sig rigtigt på banen. Hvis man gør det, ser man hurtigere ud end andre, som faktisk kan løbe hurtigt, men står forkert.

  • Du kan blive taktisk klogere ved at se VM i fodbold og følge de spillere, som spiller den position.Kilde: Morten Wieghorst, cheftræner Aab Fodbold.

Her ses cheftræner for Aab, Morten Wieghorst. Arkivfoto. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
Facebook
Twitter