Trump og Clinton angreb igen hinanden i deres anden tv-debat

Præsidentkandidaterne Trump og Clinton angreb hinanden personligt, da de mødtes til deres anden tv-debat.

Den anden tv-debat mellem Trump og Clinton var fyldt med voldsomme personlige anklager. (Foto: © JIM YOUNG, Scanpix)

Den 8. november skal vælgerne i USA vælge en ny præsident. Vælgerne kan vælge mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump.

Natten til mandag dansk tid mødtes de to kandidater til deres anden ud af tre debatter på tv.

- Det var en debat fyldt med drama og virkeligt voldsomme personlige anklager. Det er vel nok den mest hadefulde valgdebat i amerikansk historie, siger Jørn Brøndal, som er lektor ved Center for Amerikanske Studier på SDU.

De diskuterede Trumps udtalelser om kvinder

Trump og Clinton diskuterede blandt andet den nye afsløring af Trumps nedladende udtalelser om kvinder for 11 år siden.

- Jeg er flov over det, og jeg har undskyldt, sagde Donald Trump. Han afviste også, at han skulle have begået nogle af de seksuelle overgreb, som han nævner på de optagelser, som er blevet afsløret.

Clinton sagde, at udtalelserne viser, hvem Trump er.

- Men det er ikke kun kvinder (han har nedgjort). Han er også gået efter immigranter, afro-amerikanere, latinoer, handicappede. Sådan er han. Men sådan er vi ikke, sagde Clinton.

Trump: Clinton er værre

Trump talte herefter om de anklager mod Hillary Clintons mand, tidligere præsident Bill Clinton, som han offentliggjorde tidligere på aftenen.

- Du kan sige, hvad du vil, men Bill Clinton var værre. Han har misbrugt kvinder, sagde Trump.

Trump påstod også, at Hillary Clinton havde grinet af et 12-årigt voldtægtsoffer, da hun i 1980'erne forsvarede den mand, der var anklaget for overgrebet.

Debatten fik en venlig afslutning

Clinton og Trump diskuterede også politiske emner som immigration, sundhedssystemet og USA’s militære indsats i Syrien.

Debatten fik dog en venlig afslutning, da en gæst i studiet bad de to kandidater om at sige bare én pæn ting om hinanden.

Clinton sagde, at hun respekterer Trumps børn. Trump sagde, at han respekterer Clinton for at være en person, der ikke giver op.

I videoen under artiklen kan du se et klip fra debatten, hvor Trump og Clinton angriber hinanden. Klippet er på engelsk og har ikke danske undertekster.