Amerikansk delstat forbyder næsten alle aborter

Delstaten Alabama får en ny abort-lov om et halvt år. Derefter kan kvinder kun få abort, hvis de er i livsfare.

Alabamas guvernør, Kay Ivey, underskriver en ny lov, som forbyder næsten alle aborter i delstaten. (Foto: ALABAMA GOVERNOR OFFICE HANDOUT © Scanpix)

I USA er det som udgangspunkt tilladt at få en abort, hvis fosteret ikke er så gammelt, at det kan overleve uden for livmoderen.

Men i år har 16 delstater i USA strammet lovgivningen om abort. Fire delstater har for eksempel forbudt abort, hvis der kan påvises et hjerteslag fra fosteret.

Nu har delstaten Alabama vedtaget en lov, der kun tillader abort, hvis moderens liv er i fare. Loven blev underskrevet onsdag af Alabamas guvernør, Kay Ivey.

Person kan få op til 99 års fængsel for at udføre en abort

Den nye abortlov i Alabama træder i kraft om et halvt år.

- For lovens tilhængere står dette som et kraftfuldt tegn på befolkningens stærke overbevisning om, at ethvert liv er værdifuldt, og ethvert liv er en hellig gave fra Gud, siger Kay Ivey.

Ifølge loven kan personer, der udfører en abort, straffes med mellem 10 og 99 års fængsel. Kvinder, som får en abort, bliver ikke straffet.

Kendte kvinder deler abort-historier i protest

Flere kendte kvinder protesterer over den nye abort-lov i Alabama. Det gør de ved at dele personlige erfaringer med abort på sociale medier.

Busy Philipps er skuespiller og tv-vært. Hun fik en abort som 15-årig og har opfordret andre til at dele deres erfaringer under hashtagget #YouKnowMe.

- En ud af fire kvinder har fået en abort. Mange tror, at de ikke kender nogen, men #DuKenderMig. Så lad os gøre det. Hvis du er én ud af de fire, så del, og lad os gøre en ende på skammen, skriver hun på Twitter.

Nedenfor kan du se, hvilke delstater i USA der har strammet abort-lovgivningen i år.

FacebookTwitter