Ansatte skal veje brugte bleer

De ansatte på Caremas plejehjem i Sverige skal veje de ældres bleer. De ældre må ikke få en ny ble, før den gamle er helt fuld.

På nogle svenske plejehjem skal de ansatte veje beboernes bleer for at spare penge. (© Colourbox)

Ansatte på plejehjem skal veje beboernes brugte bleer. Det gælder i alt fald de svenske plejehjem, som drives af den private kæde Carema Care. 

Formålet med vejningen er, at man skal udnytte bleerne fuldt ud. Så kan man nemlig spare bleer.

- Hvis tante Greta ikke har tisset nok i bleen, må vi ikke skifte den. Det siger en af de ansatte til avisen Dagens Nyheter. Hun er meget oprørt. 

Ingen af avisens kilder har ønsket at stå frem med deres navn. De frygter, at de vil blive "straffet" af deres arbejdsgiver.

Ældre går med våde bleer i timer

– Vi må ikke skifte en ble, før den har nået sin fulde kapacitet. Det er indført for at holde forbruget af bleer nede og spare penge. Det betyder, at ældre tvinges til at sidde i flere timer med våde bleer. Det siger en person fra Carema Care.

De ansatte skal undersøge den enkelte beboers tisse-mønster. Og så skal de regne ud, hvor mange timer der går, inden bleen er fuld, så den begynder at lække. Derefter vælger man, hvilken type ble beboeren skal have.

De ansatte på fplejehjemmende er rasende over den beslutning. Den er uværdig for beboerne. Og den er ulækker for de ansatte, der skal veje bleerne.

Carema Care vil ikke kommentere sagen. 

Facebook
Twitter