BILLEDER Der var lange køer ved valgstederne i DR Congo

Søndag blev der afholdt valg i DR Congo. Men flere steder kunne vælgerne ikke komme til at stemme.

Søndag var der valg i det afrikanske land DR Congo. Det er første gang, at der afholdes valg i landet.

Flere valgsteder var lukket, så folk ikke kunne komme til at stemme. Desuden var gaderne oversvømmet i hovedstaden Kinshasa, så folk ikke kunne komme hen til valgstederne.

Over en million vælgere var i forvejen udelukket fra at stemme, fordi de bor i et område, som er ramt af sygdommen ebola.

Ovenfor kan du se billeder fra valgdagen i DR Congo.

 • Landets hidtidige præsident, Joseph Kabila, skulle træde tilbage allerede i 2016. Han har blandt andet sagt, at det er for dyrt at holde valg. Han tog magten i 2001, efter hans far, Laurent Kabila, var blevet myrdet. (Foto: STEFAN KLEINOWITZ © Scanpix)
  1 / 7
 • På trods af landets store rigdomme er 13 millioner congolesere afhængige af hjælp fra det internationale samfund. (Foto: STEFAN KLEINOWITZ © Scanpix)
  2 / 7
 • - Landet kunne være utroligt rigt, fordi undergrunden bugner af mineraler. Men der er ikke ret mange, der har fået noget ud af den store eksport udover røverbander, militser og korrupte politikere, siger DR Nyheders Afrika-korrespondent Søren Bendixen. (Foto: FREDRIK LERNERYD © Scanpix)
  3 / 7
 • Nogle valgsteder åbnede søndag med forsinkelse. Der har været flere tilfælde af ødelagte stemmemaskiner, og andre steder har der manglet vælgerlister. (Foto: BAZ RATNER © Scanpix)
  4 / 7
 • Voldsomme mængder regn skabte problemer i hovedstaden Kinshasa, hvor gader blev oversvømmet, så valgstederne var svære at komme til. (Foto: KENNY KATOMBE © Scanpix)
  5 / 7
 • Her stemmer oppositionsleder Felix Tshisekedi. Flere frygter, at der ikke kan udpeges en rigtig vinder af valget. Det vil kunne give Joseph Kabila en mulighed for at blive på posten. (Foto: STEFAN KLEINOWITZ © Scanpix)
  6 / 7
 • Stemmerne tælles symbolsk i byen Beni. Her var befolkningen nemlig udelukket fra at stemme , fordi de bor i et område med ebola. (Foto: Alexis Huguet © Scanpix)
  7 / 7
Facebook
Twitter