Brexit-parti bliver største britiske parti i EU's parlament

Valget til Europa-Parlamentet blev afsluttet i går. I Storbritannien fik det EU-kritiske parti Brexit Party 30 procent af stemmerne.

Indbyggerne i EU har de seneste dage været til valg for at vælge nye medlemmer til Europa-Parlamentet.

Storbritannien har også valgt nye medlemmer, selvom Storbritannien er på vej ud af EU. Den såkaldte brexit er nemlig først den 31. oktober, og det nye Europa-Parlement samles i juli.

Nu viser de britiske resultater af valget til Europa-Parlamentet, at et nyt parti, Brexit Party, har fået over 30 procent af stemmerne.

Leder af Brexit Party: Det er et tydeligt budskab til politikerne

Brexit Party bliver det største britiske parti i Europa-Parlamentet. Det er stiftet af politikeren Nigel Farage, der er modstander af EU.

Han siger til BBC, at de mange stemmer til Brexit Party er et tydeligt budskab om, at briterne ønsker at forlade EU.

Nigel Farage er også medlem af Europa-Parlamentet nu. Han blev valgt ind i 2014 for partiet UKIP, som dengang var det største britiske parti.

EU-positivt parti får over 20 procent af stemmerne

Det næst-største britiske parti i Europa-Parlamentet bliver Liberaldemokraterne, som er meget positive overfor EU. Det fik 20 procent af stemmerne.

Storbritanniens regeringsparti, De Konservative, fik kun ni procent af stemmerne, mens oppositions-partiet Labour fik 14 procent.

Storbritannien skulle egentlig have forladt EU den 29. marts. Men de britiske politikere kan ikke blive enige om en såkaldt skilsmisse-aftale. Derfor er brexit udskudt til oktober.

Ovenfor kan du se en video med Nigel Farage.

Facebook
Twitter