Det britiske parlament skal igen stemme om brexit-aftale

Storbritannien vil ud af EU. Men de britiske politikere har tre gange stemt nej til en skilsmisse-aftale. Nu skal de stemme igen.

Jeremy Corbyn er leder af partiet Labour. Han forhandler for tiden med premierminister Theresa May om brexit. (Foto: ROGER HARRIS © Scanpix)

Storbritannien vil forlade EU, men det er endnu uvist, hvornår det kommer til at ske. Det britiske parlament vil nemlig ikke godkende en såkaldt skilsmisse-aftale.

Udmeldelsen kaldes brexit, og den skulle egentlig ske den 29. marts. Men EU's stats- og regeringschefer udsatte i april brexit-datoen til den 31. oktober.

Nu siger en talsmand for regeringen, at premierminister Theresa May vil have skilsmisse-aftalen til afstemning i parlamentet i starten af juni. Det skriver Reuters.

Brexit

I juni 2016 stemte Storbritannien for at forlade EU. Udmeldelsen kaldes Brexit. Nu skal landet finde ud af, hvordan udmeldelsen skal foregå.

Se Tema

Theresa May forhandler med oppostions-parti

Politikerne i parlamentet har sagt, at Storbritannien ikke skal forlade EU uden en aftale. Men skilsmisse-aftalen er tre gange blevet nedstemt i parlamentet.

Derfor udsatte stats- og regeringscheferne brexit-datoen, så de britiske politikere fik længere tid til at blive enige.

Theresa May har i en måned forhandlet med lederen af oppositions-partiet Labour, Jeremy Corbyn. Men de er endnu ikke blevet enige, og regeringen siger, at parlamentet skal stemme om skilsmisse-aftalen under alle omstændigheder.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve