Det Hvide Hus kalder Donald Trump uegnet som præsident

Det Hvide Hus udtaler sig helt usædvanligt om den republikanske præsident-kandidat Donald Trump.

Den republikanske præsident-kandidat Donald Trump. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

Milliardæren Donald Trump er en af de republikanske præsident-kandidater. Mandag foreslog han, at USA forbyder alle muslimer at få adgang til USA.

Donald Trumps forslag kommer efter, at et ægtepar i sidste uge dræbte 14 personer på et plejecenter i Californien. Ægteparret sagde bagefter, at de støtter terrorgruppen Islamisk Stat.

Donald Trump har fået kritik for sit forslag af blandt andre amerikanske politikere og amerikanske muslimer.

Det Hvide Hus kalder Donald Trump for uegnet

Nu udtaler Det Hvide Hus sig også om sagen. Det er ellers sjældent, at Det Hvide Hus blander sig i valget af andre partiers præsident-kandidater.

Pressechefen for Det Hvide Hus, Josh Earnest, sagde ved et pressemøde, at Donald Trumps forslag gør ham uegnet som præsident.

-Det Donald Trump sagde i går diskvalificerer ham som præsident. Enhver præsident må tages i ed på at bevare, beskytte og forsvare den amerikanske forfatning. Det forhindrer Hr. Trump i at blive præsident, sagde Josh Earnest.

Pentagon er bekymret

Pentagon er hovedkvarteret for USA’s forsvar. Pressechefen for Pentagon, Peter Cook, er bekymret for Donald Trumps ønske om at holde muslimer ude af USA.

Peter Cook er bange for, at det kan give radikale muslimer en grund til at gøre USA ondt.

- Alt der styrker IS’s fortælling (om vestens had til muslimer) og spiller USA ud mod den muslimske tro, er til fare for vores nationale sikkerhed, sagde Peter Cook på et pressemøde tirsdag.

Donal Trump holder stadig fast i sit forslag. For få timer siden skrev han en besked på det sociale medie Twitter, om de ’dumme mennesker, der ikke vil anerkende faren ved at lade bestemte mennesker komme ind i USA'.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk