Flere lande stopper med at flyve med Boeing-flytype

Et Boeing 737 MAX 8-fly styrtede ned søndag, og 157 personer blev dræbt. Derfor stopper flere selskaber med at flyve med flytypen.

Selskabet Aerolíneas i Argentina er et af de flyselskaber, som holder deres Boeing 737 MAX 8-fly på jorden. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Et Boeing 737 MAX 8-fly fra Ethiopian Airlines styrtede ned søndag. Alle 157 personer ombord blev dræbt.

Det er anden gang, at flytypen Boeing 737 MAX 8 styrter ned inden for seks måneder.

I slutningen af oktober styrtede samme flytype fra Lion Air ned i Indonesien, og 189 personer blev dræbt.

Myndighederne i USA mener, at flyet er sikkert

Flere flyselskaber vil nu ikke flyve med denne flytype, indtil man finder ud af, hvorfor flyet styrtede ned i Etiopien søndag. Men flyet må stadig flyve i Europa og i USA.

Elaine Chao er transportminister i USA. Hun siger, at de amerikanske luftfarts-myndigheder (FAA) stadig mener, at Boeing 737 MAX 8 er flyvedygtig.

- Hvis FAA opdager et problem, der påvirker sikkerheden, så vil ministeriet straks tage affære. Jeg vil gerne have, at folk ved, at vi tager de her hændelser, de her ulykker, meget seriøst, siger hun.

Boeing opdaterer software i fly

Det europæiske luftfartssikkerheds-agentur (EASA) sagde mandag, at det er i tæt kontakt med FAA og Boeing. Og EASA har heller ikke ’groundet' flytypen, som derfor stadig flyver i Europa.

Mandag oplyste Boeing, at det ville opdatere softwaren i Boeing 737 MAX 8. Ifølge Boeing skal det gøre 'et allerede sikkert fly endnu mere sikkert'.

Boeing nævnte intet om, at software-opdateringen havde sammenhæng med ulykken i Etiopien.

/ritzau/Reuters

Herunder kan du se de flyselskaber, som ikke flyver med Boeing 737 MAX 8 for tiden.