Fransk politi efterlyser 29-årig bag skyderi i Strasbourg

En mand har dræbt to og såret 13 ved et skyderi i Strasbourg. Politiet har nu offentliggjort et billede af den mistænkte.

Fransk politi efterlyser den 29-årige Cherif C., som er mistænkt for skyderiet i Strasbourg tirsdag.

Tirsdag aften skød en mand mod en menneske-mængde i den franske by Strasbourg. Skyderiet fandt sted i nærheden af byens kendte julemarked.

To mennesker er døde, og 13 mennesker er såret, heraf er syv i kritisk tilstand.

Ifølge fransk politi er gerningsmanden den 29-årige Cherif C. Politiet har nu offentliggjort et billede af ham og beder offentligheden om hjælp til at finde ham.

Fransk politi: Den mistænkte er farlig

Politiet skriver i efterlysningen, at den eftersøgte er 180 centimeter høj, almindelig af bygning, har kort hår og måske skæg. Han har et karakteristisk mærke i panden.

Politiet skriver, at han er en farlig person, og derfor skal man ikke selv forsøge at pågribe ham.

Cherif C. har været fængslet for blandt andet væbnede røverier og drabsforsøg i både Frankrig, Tyskland og Schweiz. I alt har han fået 27 domme i de tre lande.

Den mistænkte opfordrede til religiøs ekstremisme

Ifølge politiet råbte gerningsmanden "Allahu akbar" under skyderiet, og politiet efterforsker sagen som terror.

Den mistænkte stod på sikkerhedstjenestens liste over personer, der kan udgøre en trussel mod den franske stats sikkerhed.

Han blev sat på listen, da han var i fængsel i 2013-2015. Her blev personalet nemlig opmærksomme på, at han opfordrede til religiøs ekstremisme.

Facebook
Twitter