Hillary Clinton skyder valgkamp i gang

Hillary Clinton vil blandt andet kæmpe for middelklassen og arbejderne, sagde hun i sin første store tale til vælgerne.

Lørdag talte Hillary Clinton til tusindvis af amerikanere på Roosevelt Island i New York. (Foto: BRENDAN MCDERMID © Scanpix)

Hillary Clinton har været udenrigsminister, senator i New York og førstedame, da hendes mand, Bill Clinton, var præsident i USA.

Nu vil hun være den første kvindelige præsident i USA, og lørdag skød hun sin præsident-kampagne i gang med sin første store tale til amerikanerne.

Clinton vil kæmpe for 'almindelige amerikanere'

Noget af det, Hillary Clinton vil blandt andet kæmpe for, er 'almindelige amerikanere', minoriteter, undertrykte grupper, sagde hun.

Hun lovede at arbejde for, at det ikke kun er chefer og rige borgere, der skal leve godt. Arbejderklassen skal også leve godt, når de arbejder hårdt.

- Man må spørge sig selv, hvornår betaler mit hårde arbejde sig? Hvornår oplever min familie fremgang? Jeg mener, at det er nu, sagde hun.

'Jeg bliver den yngste kvindelige præsident'

Clinton lover også skattelettelser til små erhvervsdrivende og at gøre USA til en 'supermagt' inden for grøn energi.

I talen sagde Hillary Clinton også, at hun med sine mange års erfaring i amerikansk top-politik vil være den bedste kandidat til præsident-posten.

- Jeg er nok ikke den yngste kandidat i valgkampen. Men jeg bliver den yngste kvindelige præsident i USA's historie, sagde hun, mens publikum jublede.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk