Ivanka Trump brugte privat mailkonto i Det Hvide Hus

Ivanka Trump er rådgiver for USA's præsident. Hun har brugt en privat mailkonto til at sende arbejdsmails, og det er ikke tilladt.

Ivana Trump har rådgivet sin far, Donald Trump, siden marts 2017. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Ivanka Trump er datter af USA's præsident, Donald Trump. Men hun er også ansat i Det Hvide Hus som rådgiver for Donald Trump.

Ansatte i Det Hvide Hus skal bruge en officiel mailkonto, når de sender mails i forbindelse med deres arbejde.

Men nu viser det sig, at Ivanka Trump har brugt en privat mailkonto til at sende arbejdsmails til ansatte i Det Hvide Hus. Det skriver The Washington Post.

Talsmand: Ivanka Trump kendte ikke reglerne

Ifølge The Washington Post drejer det sig om hundredvis af mails, der blev sendt i løbet af 2017. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra Det Hvide Hus.

Peter Mirijanian er talsmand for Ivanka Trumps advokat Abbe Lowell. Han siger, at Ivanka Trump ikke kendte reglerne for arbejdsmails.

Ifølge Peter Mirijanian stoppede Ivanka Trump med at sende arbejdsmails fra sin private mailkonto, da hun blev orienteret om reglerne.

Donald Trump var kritisk overfor brug af privat mail

Donald Trump har tidligere kritiseret, at hans modkandidat ved præsidentvalget i 2016, Hillary Clinton, har brugt en privat mailkonto til at sende officielle mails.

Det gjorde hun, da hun var USA’s udenrigsminister. FBI har undersøgt sagen og konkluderet, at Hillary Clinton ikke har gjort noget kriminelt.

Men Donald Trump har flere gange sagt, at Hillary Clinton burde fængsles for at have brugt sin private mail-konto.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve