Norsk politi begik fejl ved kapring

Da norsk politi skulle nå frem til en kapret bus, kørte politibilerne en stor omvej. Tre personer blev dræbt ved kapringen.

Tirsdag morgen blev bussen kørt væk fra det sted, hvor kapringen skete. Nu viser det sig, at politiet begik fejl, da de kørte ud til den kaprede bus. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix © Scanpix)

Da norsk politi skulle nå frem til en kapret bus, kørte politibilerne en stor omvej. Tre personer blev dræbt ved kapringen.

Mandag eftermiddag kaprede en mand en bus mellem de to norske byer Årdal og Tyin. De tre personer i bussen blev dræbt af gerningsmanden.

Det var brandmænd på stedet, som fik gerningsmanden til at overgive sig, politiet var nemlig lang tid om at nå frem til det sted, hvor kapringen skete.

Nu viser det sig, at politiet begik en alvorlig fejl, da de fik meldingen om, at bussen var blevet kapret.

Politiet vidste ikke, at tunnel kunne bruges

Politibilerne kørte en omvej på 37 kilometer for at nå frem.

Politiet vidste ikke, at en tidligere lukket vejtunnel godt kunne bruges, hvis der var tale om en udrykningskørsel. Det vidste brandvæsenet godt, og derfor nåede brandbiler og ambulancer først frem.

Den lokale politimester siger, at det var en fejl. Han siger dog samtidig, at man endnu ikke har alle oplysninger om, hvordan den fejl kunne ske.

Gerningsmanden skulle sendes ud af Norge

Det var en cirka 30 år gammel mand, der kaprede bussen.

Manden er asylansøger fra Sydsudan, og han skulle udvises fra Norge i dag tirsdag.

Politiet ved dog ikke, om det var derfor, han kaprede bussen.  

/ritzau/

 

Facebook
Twitter