OVERBLIK 10 fakta om Brasilien

Rio de Janeiro i Brasilien er værtsby for OL i år. Her kan du læse lidt om det store sydamerikanske land.

 • Rio de Janeiro er vært for OL 2016, men hovedstaden i Brasilien hedder Brasilia. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)
 • Brasilien er et af de lande, hvor der er størst forskel på rige og fattige. Billedet her er fra et slumkvarter, som bliver kaldt favela. På væggen ses et maleri af det brasilianske flag. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)
 • En del af Amazonas-junglen ligger i Brasilien. (Foto: © REUTERS, Scanpix)
 • Nogle indbyggere bor i husbåde på grund af oversvømmelser. Her har de også bygget en flydende fodboldbane til børnene. (Foto: © Bruno Kelly, Scanpix)
 • Brasilien har nogle af verdens smukkeste strande. Her ses stranden i Rio de Janeiro. (Foto: © Eric Feferberg, Scanpix)
 • I vinter kom der flere og flere rapporter om, at børn blev født med for små hoveder på grund af zika-virussen fra myg. Her har deltager i Rios karneval klædt sig ud som myg og myggebekæmper. (Foto: © Pilar Olivares, Scanpix)
 • Hunde kan også være med i Brasiliens berømte karneval. (Foto: © SERGIO MORAES, Scanpix)
1 / 7
 1. 1

  Hvor stort er Brasilien? Det er verdens 5. største land, kun lidt mindre end USA.

 2. 2

  Hvor mange bor i Brasilien? Landet har cirka 206 millioner indbyggere.

 3. 3

  Hvem bor i Brasilien? Lidt over halvdelen af indbyggerne er hvide, cirka en femtedel er en blanding af hvide og sorte, lidt over en tiendedel er en blanding af hvide og indianere, cirka en tiendedel er sorte og cirka én procent er indianere.

 4. 4

  Hvilket sprog taler man i Brasilien? De fleste indbyggerne taler portugisisk, fordi Brasilien i over tre hundrede år var en portugisisk koloni.

 5. 5

  Hvornår blev Brasilien selvstændigt? I 1822 fik Brasilien selvstændighed fra Portugal.

 6. 6

  Hvilken religion er den største i Brasilien? Cirka 65 procent af indbyggerne er katolikker.

 7. 7

  Hvad hedder hovedstaden? Brasilia er hovedstaden med cirka 4,1 millioner indbyggere.

 8. 8

  Hvad er Brasilien mest kendt for? Fodbold og karneval.

 9. 9

  Hvad er landets største problemer? Brasiliens præsident er suspenderet på grund af mistanke om korruption. Arbejdsløsheden stiger og er på omkring 11 procent.

 10. 10

  Hvordan er Brasiliens økonomi? Brasilien er den 7. største økonomi i verden, men landet er samtidig et af de lande med størst økonomisk ulighed mellem rige og fattige.

Kilder: Udenrigsministeriet, The World Factbook