Politiet har konfiskeret 150.000 liter falsk olivenolie i Italien

20 personer er blevet anholdt for at ændre farven på solsikkeolie, så det lignede olivenolie. Olivenolien er solgt i blandt andet Tyskland.

Politiet i Italien har konfiskeret 150.000 liter falsk ekstra jomfruolivenolie. Arkivfoto. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Ekstra jomfru-olivenolie er dyrere end almindelig olivenolie og andre typer mad-olie.

Politiet i Italien har konfiskeret 150.000 liter mad-olie, der var farvet, så det lignede ekstra jomfru-olivenolie. På den måde kunne olien sælges til en højere pris.

Den falske jomfru-olivenolie er primært blevet solgt i Italien og Tyskland. Det oplyser Europol i en pressemeddelelse. Politiet har anholdt 20 personer i sagen.

Kriminel gruppe har tjent cirka otte millioner euro om året

Europol vurderer, at den kriminelle gruppe har tjent cirka otte millioner euro om året på at sælge falsk ekstra jomfru-olivenolie.

Hvert år købte gruppen cirka en million liter solsikkeolie til en pris på en million euro. Derefter solgte de det videre som ekstra jomfru-olivenolie til en pris på mellem fem og 10 euro pr. liter.

Efterforskningen af sagen startede, da politiet fik mistanke om, at en gruppe kriminelle i Italien ændrede på store mængder solsikkeolie.

Olien fik tilsat forskellige stoffer og soyaolie

Den kriminelle gruppe tilsatte forskellige stoffer og soyaolie til solsikkeolien for at få den til at ligne ekstra jomfru-olivenolie.

Herefter blev olien leveret til en logistik-virksomhed, som sendte jomfru-olivenolien videre til blandt andet Tyskland.

Hele produktionen af den falske ekstra jomfru-olivenolie foregik ifølge Europol på en oliemølle under uhygiejniske forhold.

Facebook
Twitter