Regeringsparti trækker alle sine ministre fra Østrigs regering

Østrigs kansler, Sebastian Kurz, vil fyre sin indenrigsminister. Nu har indenrigsministerens parti trukket alle sine ministre fra regeringen.

Østrigs kansler, Sebastian Kurz (th), og den østrigske præsident, Alexander Van der Bellen, ved en fælles pressekonference om nyt parlamentsvalg i Østrig. (Foto: Leonhard Foeger © Scanpix)

Sebastian Kurz blev kansler i Østrig i december 2017. Han er konservativ og dannede regering med Frihedspartiet.

Heinz-Christian Strache fra Frihedspartiet blev vicekansler, men han har nu trukket sig. En video har nemlig vist, at han forsøgte at bestikke sig til støtte i valgkampen.

Mandag sagde Sebastian Kurz, at han nu vil fyre indenrigsminister Herbert Kickl, der også er fra Frihedspartiet. Derefter trak Frihedspartiet alle sine ministre fra regeringen.

Videoen er optaget under valgkampen

Videoen med Heinz-Christian Strache blev offentliggjort fredag aften af den tyske avis Süddeutsche og nyhedsmagasinet Spiegel.

Videoen er optaget i juli 2017 under valgkampen op til parlamentsvalget. Den viser, at Heinz-Christian Strache tilbyder store statslige ordre til en russisk kvinde, hvis hun vil støtte ham i valgkampen.

Den russiske kvinde er angiveligt forretningskvinde og niece til en russisk oligark.

Østrigs præsident anbefaler nyt valg til september

Heinz-Christian Strache siger, at han ikke har brudt nogen love. Men han siger også, at der er tale om en "ekstremt pinlig og fordrukken sag".

Østrigs præsident, Alexander van der Belle, anbefaler, at der bliver holdt nyt parlamentsvalg i Østrig til september. Valgdatoen er endnu ikke fastsat.

Sebastian Kurz siger, at eksperter og embedsmænd frem til valget skal tage sig af de ministerposter, som Frihedspartiet har forladt.

Nedenfor kan du se videoen med Heinz-Christian Strache.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve