Rusland stadfæster dom til dansk Jehovas Vidne

Danske Dennis Christensen er medlem af Jehovas Vidner. Han blev i februar idømt seks års fængsel. Nu er dommen stadfæstet.

En regional ret har stadfæstet Dennis Christensens dom på seks års fængsel. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)

Jehovas Vidner er et internationalt trossamfund. I 2017 blev Jehovas Vidner forbudt i Rusland, fordi Rusland mener, at det er en ekstremistisk organisation.

I maj 2017 blev danskeren Dennis Christensen anholdt i den russiske by Orjol under en gudstjeneste hos Jehovas Vidner.

En domstol i Orjol idømte ham seks års fængsel i februar, fordi han har været aktiv i Jehovas Vidner. Den dom ankede Dennis Christensen. Nu har en regional ret stadfæstet dommen på seks års fængsel.

Dennis Christensen har boet i Rusland i 16 år

Dennis Christensen er selvstændig tømrer, russisk gift og har boet i Rusland i 16 år.

Han har været varetægtsfængslet siden 25. maj 2017.

Amnesty oplyste i februar, at den tid, Dennis Christensen allerede har siddet fængslet, tæller med i straffen og tæller dobbelt. Dermed står han ikke over for yderligere seks års afsoning.

195 personer er sigtet eller tiltalt

Det er i princippet ikke forbudt at være Jehovas vidne i Rusland, og der er cirka 175.000 medlemmer af trossamfundet i landet. Men vidner må ikke praktisere og missionere der.

Jehovas Vidner i Danmark oplyser, at der siden 20. april 2017 og indtil 22. maj 2019 er foretaget over 420 ransagninger af private hjem og anholdelser af Jehovas vidner i Rusland.

195 personer er sigtet eller tiltalt efter paragraffen om ekstremisme, ligesom Dennis Christensen var. 30 af dem sidder varetægtsfængslet, mens 24 er i husarrest.

Facebook
Twitter