Saudi-Arabien nægter at udlevere mistænkte i Khashoggi-sag

Tyrkiet kræver, at Saudi-Arabien udleverer mistænkte i sag om drabet på en saudisk journalist. Men det nægter Saudi-Arabien.

I sidste uge forlangte Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at Saudi-Arabien udleverer de personer, der er mistænkt for drabet på Khashoggi. (Foto: MURAD SEZER © Scanpix)

Jamal Khashoggi var en saudisk journalist, der var kritisk overfor kongefamilien i Saudi-Arabien. Derfor boede han i USA.

Han forsvandt den 2. oktober, efter at han havde besøgt Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i Tyrkiet for at få nogle dokumenter, så han kunne blive gift.

Saudi-Arabien har siden indrømmet, at han blev dræbt af saudiske agenter i en såkaldt uautoriseret operation.

Saudi-Arabien nægter at udlevere statsborgere

Saudi-Arabien har anholdt 18 personer og har lovet at efterforske sagen. Men Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har beskyldt Saudi-Arabien for ikke at være samarbejdsvillig.

I sidste uge forlangte Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at Saudi-Arabien udleverer de personer, der er mistænkt for drabet på Jamal Khashoggi.

Men søndag sagde Saudi-Arabiens udenrigsminister, Adel al-Jubeir, at Saudi-Arabien ikke vil udlevere saudiske statsborgere til Tyrkiet.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter