Saudiske mænd kan kontrollere deres koner med app

I Saudi-Arabien kan mænd bruge appen ’Absher’ til at kontrollere, hvor deres koner må rejse hen. Det skriver amerikansk medie.

Amnesty International opfordrer Apple og Google til at se nærmere på appen ’Absher’. Arkivfoto. (Foto: Faisal Nasser © Scanpix)

’Absher’ er navnet på en app, som borgere i Saudi-Arabien kan bruge, når de for eksempel skal forny deres pas eller betale en parkeringsbøde.

Men saudiske mænd kan også bruge appen til at kontrollere deres koner og døtre.

Mændene kan nemlig bruge appen til at kontrollere, hvilke lufthavne kvinderne må bruge, og hvor de må rejse hen. Det skriver det amerikanske medie Insider.

Chef for Apple har ikke hørt om funktionen

Tim Cook er chef i virksomheden Apple. Han siger, at han ikke har hørt noget om, at appen kan bruges til at kontrollere, hvor kvinder rejser hen.

- Men det er selvfølgelig noget, vi vil se på, hvis det er tilfældet, siger han i et interview med det amerikanske medie NPR.

Virksomheden Google har endnu ikke kommenteret appen, der blevet downloadet mere end 1 million gange alene fra Google Playstore.

Amnesty International advarer om appen

Ifølge saudisk lov skal kvinder have tilladelse fra en mandlig værge, hvis de eksempelvis vil have et pas. Det er blevet gjort nemmere med appen 'Absher'.

Amnesty International opfordrer Apple og Google til at se nærmere på appen ’Absher’.

- Dette er endnu et eksempel på, hvordan den saudiske regering producerer værktøjer til at indskrænke kvinders frihed, siger Amnesty International til Insider.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk