Søn af dræbt journalist har forladt Saudi-Arabien

Journalisten Jamal Khashoggi blev dræbt den 2. oktober på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet. Nu forlader hans søn Saudi-Arabien.

Salah Khashoggi er søn af den dræbte journalist Jamal Khashoggi. Her hilser han på den saudiske kronprins. (Foto: handout © Scanpix)

Jamal Khashoggi var en 59-årig saudisk journalist, der var kritisk overfor kongefamilien i Saudi-Arabien. Derfor boede han i USA.

Men den 2. oktober blev Jamal Khashoggi dræbt på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul. Det er endnu ikke opklaret, hvad der skete, og hans lig er fortsat væk.

Nu har Jamal Khashoggi ældste søn, Salah Khashoggi, forladt Saudi-Arabien og er kommet til USA med sin familie.

Salah Khashoggi havde forbud mod at rejse

Salah Khashoggi har haft forbud mod at forlade Saudi-Arabien, fordi hans far var kritisk overfor den saudiske kongefamilie.

Talsmanden for det amerikanske udenrigsministerium, Robert Palladino, er tilfreds med, at Salah Khashoggi nu har fået tilladelse til at forlade Saudi-Arabien.

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, har angiveligt opfordret Saudi-Arabien til at lade Salah Khashoggi rejse til USA, da han for nylig var i Riaydh.

Saudisk kronprins beklagede farens død

Salah Khashoggi var for to dage siden på besøg ved den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman, som udtrykte sin medfølelse over farens død.

Ifølge Saudi-Arabien blev Jamal Khashoggi dræbt af et sikkerhedsteam på konsulatet. Men sauderne har ikke udleveret liget til de tyrkiske efterforskere.

Den tyrkiske præsident, Recep Erdogan, kræver i dag, at de saudiske embedsmænd, som var med til at udføre drabet, fortæller, hvor liget er placeret.

Facebook
Twitter