USA lukker grænsen for 16 saudiere efter drab

Sidste år blev journalisten Jamal Khashoggi dræbt på det saudiske konsulat i Istanbul. Nu får 16 saudiere forbud mod at rejse ind i USA.

Den saudiske journalist Jamal Khashoggi blev dræbt sidste år på det saudiske konsulat i Istanbul. (Foto: handout © Scanpix)

Jamal Khashoggi var en saudisk journalist, der var kritisk overfor kongefamilien i Saudi-Arabien. Derfor boede han i USA.

Han blev dræbt af saudiske agenter på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i oktober sidste år. Nu får 16 saudiske statsborgere forbud mod at rejse ind i USA.

Det oplyser USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, ifølge nyhedsbureauet AFP. Forbuddet begrundes med, at de 16 saudiere skulle være involveret i drabet.

Senat har udpeget saudisk kronprins som ansvarlig

I USA vedtog Senatet i december en resolution, der udpeger Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, som ansvarlig for drabet.

Ifølge flere medier mener den amerikanske efterretningstjeneste CIA også, at Mohammed bin Salman er ansvarlig for drabet.

Men USA's præsident, Donald Trump, har afvist at udpege Mohammed bin Salman som direkte ansvarlig for drabet.

Saudi-Arabien siger, agenter handlede på egen hånd

Saudi-Arabien afviser også, at Mohammed bin Salman skulle have givet ordre til at dræbe Jamal Khashoggi.

Ifølge Saudi-Arabien blev han dræbt af agenter, der handlede på egen hånd.

Det amerikanske udenrigsministerium har tidligere tilbagekaldt indrejse-tilladelser for over 20 saudiske regerings- og embedsfolk.

/ritzau/

Facebook
Twitter