Ulveunger i Vestjylland må beskyttes fra nysgerrige

Seks ulveunger er for nylig blevet født i Danmark. De har brug for ro, og derfor er det begrænset, hvor man må være i området.

Her ses en af de nye ulveunger.

I 2012 blev der for første gang i 200 år set en vild ulv i Danmark. Siden er ulve blevet set flere steder i Danmark. Ulven er fredet i EU.

For nylig blev seks nye ulveunger opdaget ved Ulfborg syd for Holstebro. Man vurderer, at ulveungerne er halvanden måned gamle.

Men folk er nysgerrige efter at se ulveungerne, og Naturstyrelsen er nu nødt til at begrænse, hvor folk må være i Stråsø Plantage syd for Holstebro.

Gæster skal blive på anviste stier

Poul Ravnsbæk er skovrider. Han siger, at gæster skal blive på anviste stier.

- Vi prøver at gå stille med dørene om, hvor hvalpene er. Men vi oplever, at folk begynder at luske rundt med kamera derude. Så i og med vi har det eneste sted, hvor der er ulve, der yngler i Danmark, så har vi set os nødsaget til at indskrænke færdslen, siger han.

Frem til midten af august skal gæster i Stråsø Plantage blive på anviste skovstier. I et område på cirka 275 hektar bliver det forbudt at færdes uden for vejene.

Skovrider: Dyrene er særligt sårbare som små

For to år siden ynglede et andet ulvepar i området, og her blev der indført samme regler. Havørne og fiskeørne, der yngler, har også fået ro til at finde sig til rette i naturen.

- Dyrene er særligt sårbare, mens de er små og har brug for fred og ro til at vokse sig store, siger Poul Ravnsbæk.

- Vi skal finde en balance og vil ikke forstyrre for meget, men vi vil intensivere vores opsyn i området, siger han.

Facebook
Twitter