USA's FN-ambassadør forlader sit job

Nikki Haley er USA's FN-ambassadør. Hun har sagt sit job op og stopper ved udgangen af året.

På billedet ses Nikki Haley, der har været USA's FN-ambassadør siden 2016. (Foto: OLIVIER DOULIERY © Scanpix)

FN er en international organisation, der skal forsøge at løse verdens konflikter. Alle lande, der er medlem af FN, har en ambassadør, der er til stede, når FN holder møde.

USA’s ambassadør hedder Nikki Haley, men hun har sagt sit job op og stopper ved udgangen af året. Hun fortæller ikke, hvorfor hun stopper, men siger, at hun ikke har nye planer lige nu.

USA’s præsident, Donald Trump, siger, at Nikki Haley har gjort et fantastisk stykke arbejde, og han håber, at hun vender tilbage til en anden rolle på et senere tidspunkt.

Haley har været kritisk, men stolt

Nikki Haley er tidligere guvernør i South Carolina som den første kvinde nogensinde. Hun blev udpeget som USA’s FN-ambassadør, efter Donald Trump blev præsident i 2016.

Hun har dog været meget kritisk over for Donald Trump og har offentligt støttet hans modkandidat Maro Rubio, som også er republikaner.

I sidste måned skrev Nikki Haley en kronik i avisen The Washington Post, hvor hun fortalte om de ting, hun er uenig i med Donald Trump. Men hun skrev samtidig, at hun er stolt over at arbejde for Donald Trump.

Korrespondent: Der kan være god grund

Steffen Kretz er DR’s USA-korrespondent. Han siger, at der kan være en god grund til, at Nikki Haley stopper som USA’s FN-ambassadør.

- Nogle gætter nu på, at det spiller ind, at hun har fået mindre plads i regeringen efter den politiske høg John Bolton er blevet Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, siger han.

Steffen Kretz siger også, at der spekuleres i, om Nikki Haley vender tilbage i en mere fremtrædende rolle og måske endda stiller op til præsidentvalget på et tidspunkt. Hun sagde selv på pressemødet, at hun ikke stiller op til præsidentvalget i 2020.

Facebook
Twitter