VIDEO Se højdepunkter fra valgkampens dag 26

Lørdag var der fem dage tilbage, før borgerne i Danmark skal stemme til folketingsvalget. Få et overblik over dagen her.

Den 5. juni skal der være folketingsvalg i Danmark. Derfor er valgkampen i gang, og lørdag var det valgkampens dag 26.

Her præsenterede Socialdemokratiet et boligudspil, der kaldes ’Byer med plads til alle’. Studerende skal have tag over hovedet, og der skal være flere almene boliger med lavere husleje, mener partiet.

Et af målene er at bygge 110.000 nye boliger frem til 2031 i de fire største byer.

Venstre er skeptisk over udspil

Udspillet faldt ikke i god jord hos Venstre, der vil have studieboliger i hele landet og ikke kun i de fire største byer.

Venstres politiske ordfører og innovationsminister, Sophie Løhde, var generelt skeptisk.

- Vi har set det før. Sidste gang var det 5.000 billige boliger i København, Socialdemokratiet lovede. Efterfølgende kom der tolv styks. Jeg synes, det er vigtigt, at de løfter, man giver os, også er nogle, der kan realiseres efterfølgende.

Løkke vil have broløb tilbage, som egen minister lukkede

I 2017 besluttede trafikminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) at lukke Broløbet, som er et motionsløb, hvor deltagerne skal løbe over Storebæltsbroen.

Men det vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) gerne have tilbage, selvom det var hans egen minister, der lukkede det.

- Vi har aldrig været enige, sagde Lars Løkke Rasmussen lørdag.

I videoen ovenfor kan du se højdepunkter fra valgkampens dag 26.

Partilederne var også forbi Mads Steffensen på P4, hvor flere end 100 vælgere udgjorde publikum og stillede spørgsmål. Det kan du høre her.

Facebook
Twitter