Video viser ulovligt drab på ulv i Vestjylland

Den 16. april blev en ulv skudt i Vestjylland på en mark, der tilhører en folketingskandidat for Liberal Alliance. Video viser drabet.

I 2012 blev der for første gang i 200 år set en vild ulv i Danmark. Siden er ulve blevet set flere steder i Danmark.

Ulven er fredet i EU. Men flere danskere vil have ulven fjernet fra den danske natur, og den 16. april blev en hunulv skudt og dræbt i Ulfborg i Vestjylland.

Så vidt man ved, er det første gang, en ulv bliver dræbt, siden ulven vendte tilbage til Danmark. En 66-årig lokal mand er sigtet, men han nægter sig skyldig.

Folketingskandidat vil gøre det lovligt at skyde ulve

En video viser, at ulven blev skudt af en mand, der kom kørende i bil og affyrede skud mod ulven fra bilen og kørte væk fra stedet igen.

Drabet på ulven skete på en mark, der tilhører Steffen Troldtoft, som er folketingskandidat for Liberal Alliance i Vestjyllands Storkreds.

Steffen Troldtoft er fortaler for, at det skal være lovligt at skyde ulve i Danmark, hvis de nærmer sig beboelse eller er truende.

Ordfører tager afstand fra drabet

Steffen Troldtoft var på marken, da ulven blev skudt. Lige inden drabet, kørte han efter ulven i sin traktor. Manden, der er sigtet for drabet, er i familie med Steffen Troldtoft.

Steffen Troldtoft er ikke selv sigtet i sagen, men DR Nyheder har forsøgt at få et interview med ham. Det har dog endnu ikke været muligt.

Christina Egelund er ordfører for Liberal Alliance. Hun siger, at hun tager dyb afstand fra selvtægt, men at truende ulve er et problem nogle steder i Danmark.

I videoen ovenfor ses Steffen Troldtoft køre efter ulven i sin traktor, kort før den bliver skudt. Advarsel: Videoen nedenfor viser nedskydningen af ulven og kan virke voldsom.

Regler for at skyde ulve

  • Ulven er fredet i hele Europa – i Danmark kan straffen for at skyde en ulv være op til to års fængsel.

  • I to tilfælde kan man få lov til at skyde ulve:

  • Hvis man handler i nødværge, fordi ulven for eksempel har bidt sig fast i struben på en kalv.

  • Hvis det drejer sig om, at en såkaldt ”problemulv”. En "problemulv" er en ulv, der ikke er bange for mennesker, og som flere gange søger hen til mennesker eller angriber husdyr, selvom man har forsøgt at forhindre det.

  • Miljøstyrelsen skal give dispensation, hvis man ønsker at skyde en ulv.

Facebook
Twitter