Voksenlivet kan give både kærlighed, stress og børn

Mange af kroppens funktioner er bedst tidligt i voksenlivet, nemlig i 20'erne. Men samtidig kan voksenlivet også være stressende.

Kroppen ændrer sig og gør fantastiske ting for os gennem hele livet. Derfor ser DR Ligetil nærmere på vores geniale krop i de næste par uger.

Dette tema handler om kroppens udvikling fra nyfødt til gammel. Temaet er baseret på DR's nye serie ’Din geniale krop’.

Temaets anden del handler om voksenlivet. Denne periode af livet kan være stressende. Men det er også her, at mange dufter sig frem til en partner.

Stress kommer ofte i voksenlivet

Troels Wesenberg Kjær er hjerneforsker. Han siger, at voksenlivet stiller mange krav til os. Derfor kan vi blive stressede.

- I voksenlivet oplever vi, at der stilles enormt store krav til os. Både i form af hvad vi skal opnå på arbejde, i familie og i selvudvikling, siger Troels Wesenberg Kjær.

Men heldigvis kan kærligheden også fylde i voksenlivet. Vi bruger blandt andet næsen til at vælge en partner, fordi mænd og kvinder tiltrækker hinanden gennem feromoner.

Kvinder er gode til at håndtere smerte

Mange af kroppens funktioner virker bedst i 20'erne, siger Troels Wesenberg Kjær. Danske kvinder er i gennemsnit cirka 29 år, når de føder første gang. Det skriver Danmarks Statistik.

Graviditet er hårdt for kroppen. Troels Wesenberg Kjær siger dog, at kvinden hjerne er god til at tackle smerte.

- Mange studier tyder på, at kvinder er i stand til at tåle mere smerte end mænd. Det har at gøre med den måde, deres hjerner bearbejder smerten på, hvor mænd måske ikke er så vant til at føle smerte, siger han.

Ovenfor kan du se en video, hvor der sker en vekselvirkning af hormoner under sex.

Facebook
Twitter