Live lige nu

 1. Episodeonsdag 10. aug 202258 min.

  Pludselig kan den tunge fossil-dinosaurus USA - som i årevis har været verdens værste klimaforurener - være på vej til gå forrest i et vedvarende teknologi-spring. Med den nye klimapakke 'Inflation Reduction Act' er præsident Joe Biden langt om længe ved at sætte turbo på den grønne omstilling. Kurserne på klimaaktier stiger - men først og fremmest i USA. Vil den amerikanske klimapakke overhovedet gavne dansk erhvervsliv? Hør Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi, diskutere perspektiverne for grønne virksomheder i Danmark. Herhjemme tegner de næste måneder i det hele taget stadig sortere. Winter is coming. Hør debat mellem seniorforsker ved DIIS, Trine Villumsen Berling, og vicedirektør i Energistyrelsen, Martin Hansen, om nødplanerne for en vinter med mindre og dyrere gas. Risikerer store produktionsvirksomheder at lukke ned? Til sidst går det var slemt til værre: Kina har netop droppet klimasamarbejde med USA. Hør professor emeritus i Kinastudier, Københavns Universitet, Jørgen Delman, vurdere om om Kinas præsident Xi Jinping er ved at lave en Trump.

  Produceret for DR af Rakkerpak Productions.

  (Genudsendelse fra 9.05).

 2. Lige nukl. 01:03 – 02:03

  For tredje gang på bare tre måneder får Arken et alvorligt påbud fra Arbejdstilsynet. Først gjaldt det ledelsen, der fik besked på at forbedre miljøet i kunstafdelingen, så var det kommunikations- og undervisningsafdelingen, der var plaget af sygemeldinger. Denne gang gælder det alle museets mere end 100 ansatte. I en aktindsigt, som Politiken har fået, beskriver de ansatte en frygtkultur med alliancer, hemmelige møder, bagtalelse, mobning osv - og hvis museet ikke gør noget, risikerer de ansatte at få stress, angst, depression, hjerte-kar-sygdomme og ptsd. Kulturen har besøg af formand for Arkens bestyrelse, Eva Hofman-Bang og Anders Dalsager er formand for Dansk Magisterforening Kultur og Medier.

  Værter: Maja Nyvang Christensen og Tore Leifer.

  (Genudsendelse fra 14.03).

 3. Episodeonsdag 10. aug 20221 T 0 min.

  For en lille uge siden udkom et storværk i nyt format, for Netflix havde premiere på en serie baseret på tegneserien, The Sandman. Den er skabt af den engelske kultforfatter Neil Gaiman, og mange dedikerede fans har været nervøse for, om serien kunne holde tegneseriens kvalitet. Kulturen får besøg af en af de største Gaiman-nørder, der fortæller om manden selv og vurderer, som Netflix har ramt plet.

  Værter: Maja Nyvang Christensen og Tore Leifer.

  (Genudsendelse fra 15.03).

 4. Episodeonsdag 10. aug 20221 T 57 min.

  Der er stor forskel på, hvor mange benamputationer, landets forskellige regioner foretager. Det viser en rapport, som er udarbejdet efter, at det kom frem, at op mod 47 patienter i Region Midtjylland havde fået deres ben amputeret, selvom det måske kunne have været undgået. Men hvorfor der er den forskel, er der ikke umiddelbart svar på. Vi dykker ned i rapporten og spørger blandt andet formanden for Regionernes Sundhedsudvalg, hvordan det kan gå til, at der er mærkbar forskel på antallet af amputationer alt efter, hvor i landet man bor?

  Den ukrainske præsident har opfordret alle indbyggere i Donbas-regionen til at flygte fra kampene i det østlige Ukraine. Men det er der mange, der ikke gør. Enten fordi de ikke magter det, ikke ved hvor de skal tage hen, eller fordi de helst vil blive og håber, at russerne får kontrollen med området. Vi taler med en dansk nødhjælpsarbejder der arbejder i området.

  Den tidligere præsident Trumps hjem, Mar-a-Lago i Florida, er blevet ransaget af FBI-agenter. Sådan en ransagning kræver en dommerkendelse og kan kun gives, hvis FBI kan sandsynliggøre, at der vil blive fundet beviser på kriminalitet. Men hvad de har ledt efter - og tilsyneladende båret ud derfra i kasser - er stadig uvist, mens Trump og hans partikammerater er rasende og siger, at retssystemet bliver brugt som politisk våben.

  Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Linde er redaktør.

  www.dr.dk/lyd/p1/orientering

  (Genudsendelse fra 16.05).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste