Live lige nu

 1. Episode19. sep 202115 min.
  Episodesøndag 19. sep 202115 min.

  Panorama besøger Borneo. (Genudsendelse fra i går).

 2. Lige nukl. 19:03 – 20:03
  Lige nukl. 19:03 – 20:03

  Hvad er god kunst? Hvad er dårlig kunst? Kan musik stemples som noget underlødigt skrammel selvom det har reddet flere menneskers liv? De spørgsmål bliver stillet - meget indirekte - i dokumentaren 'Kandis for livet', der viser hvor meget gruppen Kandis betyder for deres største fans. Og det er er ikke så lidt. Filmland taler med instruktøren Jesper Dalgaard om at finde de største følelser hvor man mindst venter det. Derudover anmeldelser af bl.a. den danske storfilm 'Margrete den første' og science fiction-eventyret 'Dune'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også mandag 20.03).

 3. Episode19. sep 20211 T 0 min.
  Episodesøndag 19. sep 20211 T 0 min.

  Hele fire partier samles til landsmøder i weekenden. I ugens udgave af Slotsholmen på P1 ser vi sammen med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen nærmere på, hvad der bliver de store temaer på landsmøderne hos Det Konservative Folkeparti, De Radikale, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Vi har blandt andet fokus på, hvilke udfordringer partilederne hver især står overfor, når de skal møde deres baglande i weekenden. Vi tager også et tilbageblik på den forgangne uge i rigsretssagen, hvor den absolutte hovedperson, Inger Støjberg, har været i vidneskranken. Og så runder vi tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der onsdag morgen kunne meddele, at hans parti Moderaterne nu har samlet det fornødne antal vælgererklæringer for at kunne stille op til folketinget. Vi får en analyse af, hvilken betydning det kan få for dansk politik fra vores politiske korrespondent Christine Cordsen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra torsdag).

 4. Episode19. sep 20211 T 0 min.
  Episodesøndag 19. sep 20211 T 0 min.

  Hvem gør egentlig en forskel i Danmark? Politikerne er nok dem, vi oftest hører sige, at de sidder i Folketinget, fordi de vil gøre en forskel. Men kan de det? Er det ikke selvbedrag? Jeg hepper på politikerne, fordi de fleste faktisk gør, hvad de kan. Men nogle gange tror jeg simpelthen, de sidder på Christiansborg med snuden for langt nede i det politiske spil og glemmer os ude i virkeligheden. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Karsten Lauritzen, gruppeformand i Venstre og forhenværende skatteminister og Sigge Winther Nielsen, vicedirektør i Djøf og forfatter til Entrepenørstaten. (Genudsendelse fra onsdag).

 5. Episode19. sep 20211 T 0 min.
  Episodesøndag 19. sep 20211 T 0 min.

  Fløjlshandskerne er taget af. Nu går de tyske kansler-kandidater i kødet på hinanden. Men hvor store er forskellene på dem? De fleste vælgere ønsker stabilitet, arbejdspladser, social sikkerhed! Alle vil gøre noget ved klimaet, men hvad? Så tyskernes egentlige valg ser ud til at stå mellem Merkel-light-kandidaterne Scholz og Laschet - og en grøn Baerbock, der vipper med båden! Tag med Verden ifølge Gram på valgturne i Tyskland. Gæster: Jens Borchert - professor i politisk videnskab på Universitet i Frankfurt. Tom Høyem - tidligere dansk Grønlands- minister og nu medlem af Byrådet i Karlsruhe for FDP. Michael Obert, medlem af FDP og tidligere trafikborgmester i Karlsruhe. David Barnwell - journalist, kreativ designer og følger tendenserne i det tyske samfund tæt. Jess Møller Knudsen - Danmarks generalkonsul i München. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag).

 6. Episode19. sep 20211 T 2 min.
  Episodesøndag 19. sep 20211 T 2 min.

  Der er brug for en europæisk forsvarsunion! Sådan lød ambitionen og ønsket fra EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, tidligere på ugen. Orientering Europa zoomer ind på, hvilke forsvarssamarbejder der i forvejen er mellem EU-landene, hvordan en styrket forsvarsunion kunne se ud og spørger Venstre og Enhedslisten, om vi skal have et mere militariseret EU. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

 7. Nat

 8. Episode20. sep 202158 min.
  Episodemandag 20. sep 202158 min.

  Kan du forestille dig at få nej i banken til at købe en bil, fordi det er en benzinbil? Eller betale mere i renter, fordi din virksomhed er sort? Klimaforandringerne og den grønne omstilling er på vej ind i den finansielle verden. Vi ser på, hvordan det kommer til at påvirke dig og mig. I omegnen af 400.000 danske arbejdspladser er afhængige af vores eksport til Tyskland. Så hvad kan danske virksomheder få ud af det tyske valg? Det ser vi nærmere på i dagens udgave af Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag).

 9. Episode20. sep 20211 T 0 min.
  Episodemandag 20. sep 20211 T 0 min.

  I sin nye roman, 'Dafnesyndromet' tager forfatter, Siri Ranva Hjelm Jacobsen udgangspunkt i den gamle myte om nymfen, Dafne, der bliver stalket af guden, Apollon. For at beskytte sig imod ham, beder hun sin far om at forvandle sig - og han gør hende fluks til et træ. Historien om forvandlingen ligger som en grundlinje under Ranvas nye fiktion, der foregår på en efterskole i Danmark, men forfatteren forsøger også at skrive Dafnes vrede ud i sin nye bog. I udsendelsen undersøger vært, Nanna Mogensen, i det hele taget den store tendens i dansk samtidslitteratur, der går ud på at indoptage antikke myter i moderne fortællinger: Hvad skal vi bruge myterne til - og kan de danske forfattere ikke finde på noget selv? Lytteren kan også møde forfatter, Lea Marie Løppenthin, der fortæller, hvordan hun bruger myterne i sit liv og forfatterskab - særligt i romanen, 'Sæson'. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra onsdag).

 10. Episode20. sep 20211 T 0 min.
  Episodemandag 20. sep 20211 T 0 min.

  Kraniosakralterapi, yin-yoga og kollagentilskud: Bindevæv er højeste mode inden for træning, kost og forskning. Men hvad ved vi egentlig om bindevævet, og hvordan optimerer du det? I mange år har bindevævet været betragtet som statisk væv, der bare var med til at holde sammen på de vigtige hjerte-, muskel- og knogleceller. Men bindevævet er dét, vi har allermest af i hele kroppen, og både i træningshallen og på de medicinske konferencer er der nu kommet øget fokus på det. Medvirkende: Michael Kjær, professor på Bispebjerg-Frederiksberg hospital, forsker i motions betydning for kroppen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også tirsdag 5.03).

 11. Episode20. sep 20211 T 0 min.
  Episodemandag 20. sep 20211 T 0 min.

  For tre år siden oplevede forfatteren Peter Øvig et mirakel, da elektrochok trak ham ud af depressionens dybeste mørke. I dag er han rask, men forandret. Hans syn på psykisk sygdom og behandling er vendt på hovedet og han har huller i hukommelsen. "Jeg kan ikke huske, hvad jeg har glemt", siger han. Andre patienter har mistet alle erindringer om bryllup, børnefødsler og livet før elektrochokket. Er elektrochok fremtid eller fortid? Jeg er hvad jeg husker er titlen på Peter Øvigs nye bog - hør mere i Ugens Gæst og send en sms med dit spørgsmål til 1212. Vært Pia Røn. (Genudsendelse fra fredag).

 12. Episode20. sep 202157 min.
  Episodemandag 20. sep 202157 min.

  Der er brug for en europæisk forsvarsunion! Sådan lød ambitionen og ønsket fra EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, tidligere på ugen. Orientering Europa zoomer ind på, hvilke forsvarssamarbejder der i forvejen er mellem EU-landene, hvordan en styrket forsvarsunion kunne se ud og spørger Venstre og Enhedslisten, om vi skal have et mere militariseret EU. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste