Live lige nu

 1. Episodesøndag 2. okt 20221 T 0 min.

  Er der nogen der lytter med? Fokus har paranoia. Anders og Maria har nemlig set den biografaktuelle psykologiske thriller, Don't Worry Darling. En film der byder på drama, både på -og bag det store lærred.

  Med i studiet sidder Freja Dam, kulturjournalist og film -og tv anmelder for Soundvenue. Sammen taler de om, hvorfor paranoiathrilleren er sådan et uudtømmeligt emne for filmskabere, og hvordan denne genre kan få os til at sætte spørgsmålstegn til både samfundet og os selv.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

  (Genudsendelse fra 13.03).

 2. Lige nukl. 02:03 – 03:03

  Giorgia Meloni - italienernes første kvindelige ministerpræsident, og første leder af en regering med rødder i Mussolinis fascist-parti. Hun førte sit parti, Italiens Brødre, til sejr ved valget på budskaber om italiensk identitet, om mindre EU og mere nationalstat. Så hvad vil hun? Hvad vil Italien? Hvad betyder en stærk italiensk nationalkonservativ regering for EU? For krigen i Ukraine? Lyt med, når vi taler om valget, Meloni og hvordan det står til i Italien - i Verden ifølge Gram.

  Vært: Steffen Gram.

  (Genudsendelse fra onsdag).

  (Sendes også søndag 00.05).

 3. Episodesøndag 2. okt 20221 T 57 min.

  Præsident Putins underskrift, en officiel ceremoni og en rockkoncert har fredag markeret, at fire ukrainske regioner nu er en del af Rusland. Men mens det indenrigspolitisk måske opfattes som en sejr, mener Vesten, at Putin har trængt sig op i et hjørne.

  Bør sprængningerne på gasledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2 betyde, at en eventuel valgudskrivelse bør sættes på pause? Det debatteres nu, hvor datoen for De Radikales krav om, at der skal udskrives valg til Folketinget, nærmer sig.

  Søren Carlsen er vært. I redaktionen Adam Salomon Lund og Tine Linde.

  www.dr.dk/lyd/p1/orientering

  (Genudsendelse fra 16.03).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste