Live lige nu

 1. Episode16. sep 20211 T 0 min.
  Episodetorsdag 16. sep 20211 T 0 min.

  Forfatter og journalist Puk Qvortrup blev enke som 26 årig. Hun ledte, men i den store sorg kom der ingen Gud. Det gjorde der til gengæld senere. Det startede en dag i toget fra Århus mod København, hvor hun kom til at sidde overfor en fremmed mand der var på vej til Rom.... Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag).

 2. Tallene for coronasmittede er fortsat meget lave, og corona er ikke længere en samfundskritisk sygdom i Danmark. Men efteråret og det kølige vejr er på vej, og det giver desværre gode vilkår for, at andre typer luftvejsinfektioner såsom influenza og RS-virus kan sprede sig meget. Det kan betyde, at både samfund og sygehuse igen kan komme under pres. Den bekymring luftede regeringens ekspertgruppe i går på pressemøde. Vi undersøger, hvor alvorligt vi skal tage bekymringen om den kommende influenzasæson, og om vores beredskab er klar på det, der venter. Og så spørger vi to sundhedsordførere, om prisen for at undgå en potentielt dødelig sygdom kan blive for høj? Og hvad mener Etik Råd, når de siger, at det er vigtigt, at vi ikke glemmer, at døden er et vilkår, uanset om det handler om corona eller influenza. I Storbritannien har man givet de mange evakuerede afghanere permanent opholdstilladelse. Men i Danmark er asylbehandling af afghanere sat i bero, og de evakuerede afghanere får ikke klar information om deres ret til at søge asyl - selvom de ifølge eksperter opfylder kravene til at få asyl efter FNs flygtningekonvention. Vi dykker ned i den særlov, der giver toårig opholdstilladelse til evakuerede afghanere. For ifølge en ekspert i flygtninge- og udlændingeret er loven ikke alene unødvendig. Den stiller også afghanerne langt dårligere, end hvis de søger asyl på almindelig vis. Et af regeringens støttepartier er langt fra tilfreds. De mener, at vi holder afghanerne unødigt hen. Vi ser på sagen og spørger udlændinge- og integrationsministeren, hvad han siger til kritikken. I Tyskland går næsten al opmærksomheden i denne valgkamp til partierne, der ligger forrest i meningsmålingerne - De Grønne, De Konservative, Socialdemokraterne. Ved det sidste valg var det højrenationale Alternative für Deutschland en af valgets centrale partier. Men der er temmeligt stille om partiet, der ellers ofte vækker debat i tysk politik, denne gang. Vi undersøger hvorfor. I foråret var medierne fulde af historier om at EU's vaccineudrulning var gået helt galt. USA og Storbritannien var meget længere fremme med at få vaccineret befolkningerne. Nu er billedet vendt på hovedet. Men historien må ikke gentage sig. Derfor forslår EU nu en fælles beredskabs-myndighed. Hør, hvad den nye beredskabs-myndighed er for en, og hvad den skal kunne. Mathias Bay Lynggaard og Karen Hjulmand er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

 3. Nat

 4. Episode17. sep 202158 min.
  Episodefredag 17. sep 202158 min.

  Hele fire partier samles til landsmøder i weekenden. I ugens udgave af Slotsholmen på P1 ser vi sammen med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen nærmere på, hvad der bliver de store temaer på landsmøderne hos Det Konservative Folkeparti, De Radikale, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Vi har blandt andet fokus på, hvilke udfordringer partilederne hver især står overfor, når de skal møde deres baglande i weekenden. Vi tager også et tilbageblik på den forgangne uge i rigsretssagen, hvor den absolutte hovedperson, Inger Støjberg, har været i vidneskranken. Og så runder vi tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der onsdag morgen kunne meddele, at hans parti Moderaterne nu har samlet det fornødne antal vælgererklæringer for at kunne stille op til folketinget. Vi får en analyse af, hvilken betydning det kan få for dansk politik fra vores politiske korrespondent Christine Cordsen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

 5. Episode17. sep 20212 T 0 min.
  Episodefredag 17. sep 20212 T 0 min.

  Hvad skal en ny DR Drama-chef? - DR har sagt farvel til sin dramachef efter den planlagte tv-serie om Leonora Christine blev stoppet lige inden, optagelserne skulle gå i gang. Siden er der kommet massiv kritik af DRs lønninger og til dels arbejdsforhold, så i dag spørger vi i branchen og blandt anmelderne - hvad skal en ny chef gøre anderledes? Kulturjournalistikken ud af reservatet - Kulturen er alt for vigtig til at være begrænset til kulturspalterne og derfor bør landets medier lukke kulturredaktionerne - og på den måde slippe kulturen fri. Sådan siger Nationalmuseets mediechef i dag. Men hvordan vil kulturvinkler klare sig i konkurrence med død, ødelæggelse og politiske tovtrækkerier? Vi spørger blandt andet en tidligere kulturredaktør - og en avis, hvor de faktisk HAR nedlagt kulturredaktionen. Musikbranchens mentale sundhed - Det er forbundet med forventningspres og stress at være en del af musikbranchen, der til overflod også har store traditioner med stoffer og afterparties. Hvordan kan man som musiker blive bedre til at passe på sig selv. Kan man som branche passe bedre på hinanden. Og kan man lære noget fra sportens verden? SPOT Festivalen i Aarhus har et seminar om det i dag, og vi hiver et par af de centrale deltagere til side. Vært: Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

 6. Episode17. sep 20211 T 57 min.
  Episodefredag 17. sep 20211 T 57 min.

  Tallene for coronasmittede er fortsat meget lave, og corona er ikke længere en samfundskritisk sygdom i Danmark. Men efteråret og det kølige vejr er på vej, og det giver desværre gode vilkår for, at andre typer luftvejsinfektioner såsom influenza og RS-virus kan sprede sig meget. Det kan betyde, at både samfund og sygehuse igen kan komme under pres. Den bekymring luftede regeringens ekspertgruppe i går på pressemøde. Vi undersøger, hvor alvorligt vi skal tage bekymringen om den kommende influenzasæson, og om vores beredskab er klar på det, der venter. Og så spørger vi to sundhedsordførere, om prisen for at undgå en potentielt dødelig sygdom kan blive for høj? Og hvad mener Etik Råd, når de siger, at det er vigtigt, at vi ikke glemmer, at døden er et vilkår, uanset om det handler om corona eller influenza. I Storbritannien har man givet de mange evakuerede afghanere permanent opholdstilladelse. Men i Danmark er asylbehandling af afghanere sat i bero, og de evakuerede afghanere får ikke klar information om deres ret til at søge asyl - selvom de ifølge eksperter opfylder kravene til at få asyl efter FNs flygtningekonvention. Vi dykker ned i den særlov, der giver toårig opholdstilladelse til evakuerede afghanere. For ifølge en ekspert i flygtninge- og udlændingeret er loven ikke alene unødvendig. Den stiller også afghanerne langt dårligere, end hvis de søger asyl på almindelig vis. Et af regeringens støttepartier er langt fra tilfreds. De mener, at vi holder afghanerne unødigt hen. Vi ser på sagen og spørger udlændinge- og integrationsministeren, hvad han siger til kritikken. I Tyskland går næsten al opmærksomheden i denne valgkamp til partierne, der ligger forrest i meningsmålingerne - De Grønne, De Konservative, Socialdemokraterne. Ved det sidste valg var det højrenationale Alternative für Deutschland en af valgets centrale partier. Men der er temmeligt stille om partiet, der ellers ofte vækker debat i tysk politik, denne gang. Vi undersøger hvorfor. I foråret var medierne fulde af historier om at EU's vaccineudrulning var gået helt galt. USA og Storbritannien var meget længere fremme med at få vaccineret befolkningerne. Nu er billedet vendt på hovedet. Men historien må ikke gentage sig. Derfor forslår EU nu en fælles beredskabs-myndighed. Hør, hvad den nye beredskabs-myndighed er for en, og hvad den skal kunne. Mathias Bay Lynggaard og Karen Hjulmand er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste