Live lige nu

 1. Episode17. sep 20212 T 2 min.
  Episodefredag 17. sep 20212 T 2 min.

  Det skabte både overskrifter og en hel del kritik, da det kom frem, at DR måtte lægge den kommende storserie 'Leonora Christina' i graven kort før optagestart. 'En sjælden ydmygelse for public service-stationen', lød det i en kommentar i Soundvenue. Nu har DR meldt ud, at de afslutter samarbejdet med dramachefen Christian Rank, der var ansvarlig for serien. Begrundelsen er, at der er brug for en ny start i afdelingen. Vi tager en runde på dramaet i DR Drama. Har DR fejlet? Og hvad skal der ske nu? 'Tax the Rich' stod der på den kjole, som demokraten Alexandria Ocasio-Cortez havde på ved det traditionsrige Met Gala i New York tidligere på ugen. Et statement, der vakte kritik på sociale medier af både politiske fjender og åndsfæller, fordi Ocasio-Cortez jo netop selv deltog i et event for de superrige. Ocasio-Cortez var dog langt fra alene om at optræde i et spektakulært outfit. Vi dykker ned i den årlige begivenhed med alle de vilde kjoler og kostumer. Vi skal også omkring et nyt fænomen på TikTok, en dansk anmelderfejde og meget mere. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Mikkel Frey Damgaard. (Sendes også 1.03).

 2. Lige nukl. 16:05 – 18:05
  Lige nukl. 16:05 – 18:05

  Der er på forhånd lagt op til ballade til weekendens årsmøde i Dansk Folkeparti. En magtkamp ruller sig ud i fuld offentlighed. Noget som tidligere var uhørt i partiet. Hvad er der sket? Vi får en analyse. Unge i bydelen Nordvest i København klarer sig langt bedre, end de selv tror. For selvom en stor del af de unge har travlt med at studere, passe fritidsjob og sportsaktiviteter, så oplever de selv, at de bor i bydel fyldt med unge bandekriminelle. De tror blandt andet, at det er ti gange mere almindeligt at være bandemedlem, end det er tilfældet. Men hvorfor har de så lave forventninger til sig selv og deres kammerater? Det tager en ny undersøgelse fat på, og den dykker vi ned i. Alvorlige syge patienter kan ikke få deres fysioterapi, selv om de er henvist af egen læge. Der er nemlig ikke penge nok i kommunekasserne. Sundhedsministeren blander sig nu og siger, at alle skal have deres behandling. Vi spørger Kommunernes Landsforening og Danske Fysioterapeuter, hvordan de vil leve op til ministerens forventninger. Australien går med i en ny forsvarsalliance med USA og Storbritannien og får blandt andet adgang til avanceret atom-ubåds-teknologi. Alliancen er rettet mod den stigende trussel fra Kina og repræsenterer et totalt skift i australsk sikkerhedspolitik, der hidtil har tilstræbt et fredeligt forhold til Kina. Vi ser nærmere på, hvad der har fået australierne til nu at vælge side, ligesom vi dykker ned i, hvorfor den nye alliance har gjort den franske udenrigsminister rasende og kalder det "en kniv i ryggen". For med den nye alliance taber Frankrig over 400 milliarder kroner og graver grøften mellem USA og de europæiske medlemmer af NATO endnu dybere. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Linde redigerer. (Sendes også 22.03 og 3.03).

 3. Aften

 4. Episode17. sep 202145 min.
  Episodefredag 17. sep 202145 min.

  Dansk Folkeparti har igen og igen turneret med forslag om at placere udlændinge i Grønland, senest med forslaget om et udrejsecenter til kriminalitetsdømte udviste. Faciliteterne er der, siger DF, men folketingsmedlem fra det grønlandske parti IA er uenig. Ingen af dem har fået faciliteterne undersøgt, men det har Detektor. Peter Skaarup erkender, at "en faglig vurdering kan være firkantet sagt", men stiller ikke op til interview. Det gør Aaja Chemnitz fra IA derimod. Vært: Adina Ren. (Genudsendelse fra 12.15).

 5. Episode17. sep 20215 min.
  Episodefredag 17. sep 20215 min.

 6. Episode17. sep 20218 min.
  Episodefredag 17. sep 20218 min.

 7. Episode17. sep 202130 min.
  Episodefredag 17. sep 202130 min.

  "Dit barn kan altså tage skade." Linea Søgaard-Lidell finder ud af, at hun er gravid, da hun står på tærsklen til at træde ind i Europa-Parlamentet for Venstre. Kombinationen af at arbejde i europæisk toppolitik og samtidig have en lille datter skaber massiv kritik, og for nyligt skriver Linea et opråb i et debatindlæg, hvor hun går i flæsket på den udskamning, kvinder møder på arbejdsmarkedet. Midt i debatten lander en aftale mellem arbejdsmarkedets parter, der skal give mere øremærket barsel til mænd. Er det løsningen på den udskamning, Linea møder som mor i toppolitik? Vært: Simon Stefanski. (Genudsendelse fra 13.03).

 8. Episode17. sep 202130 min.
  Episodefredag 17. sep 202130 min.

  Politiet beklager nu, at de var for langsomme til at indse, at der var en serieforbryder på spil, og få ham stoppet. Anna, som var det første offer, er lettet over, at hendes afpresser er bag tremmer. Men hun føler samtidig, at han stadig påvirker hende den dag i dag. Han har gjort hende grænseløs, fortæller hun. (Genudsendelse fra 13.33).

 9. Episode17. sep 20211 T 0 min.
  Episodefredag 17. sep 20211 T 0 min.

  For første gang siden 2001 bliver der socialdemokratisk styre i hele Skandinavien. Hassan overvejer at emigrere, Åsa er lettet, mens Hilde er glad for at den danske avis Dagbladet Information skriver brev til Norge. Det giver hende en anledning for n'te gang at forklare tungnemme danskere og svenskere hvad Oljefondet er. Oplysningen om at fondet ejer store deler af Times Square-tårnet får panelet til at bryde ud i latter. Stjernedrys over det nordiske køkken denne uge får dem heller ikke til at blive enige i en episode ellers fuld af kærlighed og anarki. Producent: Tobias Næss.

 10. Episode17. sep 20211 T 0 min.
  Episodefredag 17. sep 20211 T 0 min.

  Mange sprogbrugere ønsker sig et sprog-politi som kan slår hårdt ned på luddovne sprog-slaskere. Kan Dansk Sprognævn gøre det? Klog på Sprog sender live fra sprogfestivalen Sprogense, hvorfra vi nørder normerne i sproget, udviklingen i grammatik og personlige pronominer. Hvad skal der til, for et een person bliver omtalet med "de" eller "dem"? Hvor udbredt skal et ord være, for at det kommer i ordbogen? Ugens tre gæster er gamle venner af programmet, nemlig Thomas Hestbæk Andersen, direktør for Dansk Sprognævn, Eva Skafte Jensen, seniorforsker ved Dansk Sprognævn og Lars Trap Jensen, seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03).

 11. Episode17. sep 20212 T 2 min.
  Episodefredag 17. sep 20212 T 2 min.

  Der er på forhånd lagt op til ballade til weekendens årsmøde i Dansk Folkeparti. En magtkamp ruller sig ud i fuld offentlighed. Noget som tidligere var uhørt i partiet. Hvad er der sket? Vi får en analyse. Unge i bydelen Nordvest i København klarer sig langt bedre, end de selv tror. For selvom en stor del af de unge har travlt med at studere, passe fritidsjob og sportsaktiviteter, så oplever de selv, at de bor i bydel fyldt med unge bandekriminelle. De tror blandt andet, at det er ti gange mere almindeligt at være bandemedlem, end det er tilfældet. Men hvorfor har de så lave forventninger til sig selv og deres kammerater? Det tager en ny undersøgelse fat på, og den dykker vi ned i. Alvorlige syge patienter kan ikke få deres fysioterapi, selv om de er henvist af egen læge. Der er nemlig ikke penge nok i kommunekasserne. Sundhedsministeren blander sig nu og siger, at alle skal have deres behandling. Vi spørger Kommunernes Landsforening og Danske Fysioterapeuter, hvordan de vil leve op til ministerens forventninger. Australien går med i en ny forsvarsalliance med USA og Storbritannien og får blandt andet adgang til avanceret atom-ubåds-teknologi. Alliancen er rettet mod den stigende trussel fra Kina og repræsenterer et totalt skift i australsk sikkerhedspolitik, der hidtil har tilstræbt et fredeligt forhold til Kina. Vi ser nærmere på, hvad der har fået australierne til nu at vælge side, ligesom vi dykker ned i, hvorfor den nye alliance har gjort den franske udenrigsminister rasende og kalder det "en kniv i ryggen". For med den nye alliance taber Frankrig over 400 milliarder kroner og graver grøften mellem USA og de europæiske medlemmer af NATO endnu dybere. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

 12. Nat

 13. Episode18. sep 202158 min.
  Episodelørdag 18. sep 202158 min.

  For tre år siden oplevede forfatteren Peter Øvig et mirakel, da elektrochok trak ham ud af depressionens dybeste mørke. I dag er han rask, men forandret. Hans syn på psykisk sygdom og behandling er vendt på hovedet og han har huller i hukommelsen. "Jeg kan ikke huske, hvad jeg har glemt", siger han. Andre patienter har mistet alle erindringer om bryllup, børnefødsler og livet før elektrochokket. Er elektrochok fremtid eller fortid? Jeg er hvad jeg husker er titlen på Peter Øvigs nye bog - hør mere i Ugens Gæst og send en sms med dit spørgsmål til 1212. Vært Pia Røn. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

 14. Episode18. sep 20212 T 0 min.
  Episodelørdag 18. sep 20212 T 0 min.

  Det skabte både overskrifter og en hel del kritik, da det kom frem, at DR måtte lægge den kommende storserie 'Leonora Christina' i graven kort før optagestart. 'En sjælden ydmygelse for public service-stationen', lød det i en kommentar i Soundvenue. Nu har DR meldt ud, at de afslutter samarbejdet med dramachefen Christian Rank, der var ansvarlig for serien. Begrundelsen er, at der er brug for en ny start i afdelingen. Vi tager en runde på dramaet i DR Drama. Har DR fejlet? Og hvad skal der ske nu? 'Tax the Rich' stod der på den kjole, som demokraten Alexandria Ocasio-Cortez havde på ved det traditionsrige Met Gala i New York tidligere på ugen. Et statement, der vakte kritik på sociale medier af både politiske fjender og åndsfæller, fordi Ocasio-Cortez jo netop selv deltog i et event for de superrige. Ocasio-Cortez var dog langt fra alene om at optræde i et spektakulært outfit. Vi dykker ned i den årlige begivenhed med alle de vilde kjoler og kostumer. Vi skal også omkring et nyt fænomen på TikTok, en dansk anmelderfejde og meget mere. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Mikkel Frey Damgaard. (Genudsendelse fra 14.03).

 15. Episode18. sep 20211 T 57 min.
  Episodelørdag 18. sep 20211 T 57 min.

  Der er på forhånd lagt op til ballade til weekendens årsmøde i Dansk Folkeparti. En magtkamp ruller sig ud i fuld offentlighed. Noget som tidligere var uhørt i partiet. Hvad er der sket? Vi får en analyse. Unge i bydelen Nordvest i København klarer sig langt bedre, end de selv tror. For selvom en stor del af de unge har travlt med at studere, passe fritidsjob og sportsaktiviteter, så oplever de selv, at de bor i bydel fyldt med unge bandekriminelle. De tror blandt andet, at det er ti gange mere almindeligt at være bandemedlem, end det er tilfældet. Men hvorfor har de så lave forventninger til sig selv og deres kammerater? Det tager en ny undersøgelse fat på, og den dykker vi ned i. Alvorlige syge patienter kan ikke få deres fysioterapi, selv om de er henvist af egen læge. Der er nemlig ikke penge nok i kommunekasserne. Sundhedsministeren blander sig nu og siger, at alle skal have deres behandling. Vi spørger Kommunernes Landsforening og Danske Fysioterapeuter, hvordan de vil leve op til ministerens forventninger. Australien går med i en ny forsvarsalliance med USA og Storbritannien og får blandt andet adgang til avanceret atom-ubåds-teknologi. Alliancen er rettet mod den stigende trussel fra Kina og repræsenterer et totalt skift i australsk sikkerhedspolitik, der hidtil har tilstræbt et fredeligt forhold til Kina. Vi ser nærmere på, hvad der har fået australierne til nu at vælge side, ligesom vi dykker ned i, hvorfor den nye alliance har gjort den franske udenrigsminister rasende og kalder det "en kniv i ryggen". For med den nye alliance taber Frankrig over 400 milliarder kroner og graver grøften mellem USA og de europæiske medlemmer af NATO endnu dybere. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste