Episode
Episode5. mar 20211 T 54 min.P1

Hvad kan man kræve af en oversætter? Og hvordan ældes vi?

4. division

fredag 5. mar 20211 T 54 min.P1

Om denne episode

Amanda Gormans digtoplæsning ved Joe Bidens indsættelse som præsident vakte stor opsigt, og hendes digtsamling er derfor ved at blive oversat i store dele af verden. Men i Holland har processen ikke været problemfri: Oversætteren er non-binær og hvid, og efter forlagets eget udsagn efterspurgt af Gorman selv. Men det var ikke godt nok, og den hollandske oversætter har trukket sig efter kritik. Hvad kan vi kræve af vores oversættere?

Mennesket har altid jagtet evig ungdom. Eller i det mindste en stopklods mod alderdom. En ny bog dykker ned i videnskabens lange kamp mod aldring, som forfatteren selv kalder for en af menneskehedens største gåder. Vi får besøg af forfatteren og taler om, hvad det vil sige at blive gammel.

Vi skal blandt meget andet også forbi en aktuel bevægelse blandt tyske skuespillere, Youtube-psykologen Jordan Petersons nye bog og en såkaldt 'foxificering' af det britiske medielandskab.

Værter: Adam Holm, Cecilie Nielsen og Mikael Jalving.

Indhold

  • TitelTid
  • Nata di marzo med Pizzicato Five00:02
  • Ugens uundgåelige: Kun en sort forfatter må oversætte Amanda Gormans digte04:01
  • Jordan Peterson udgiver ny bog - om 12 regler hinsides orden15:51
Om serien

4. division

128 episoderP1

I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste