Serie6 episoderP1

Det vigtigste i verden med Clement Kjersgaard

Hvad er der sket i verden den seneste uge? Clement Kjersgaard spoler tiden 7 dage tilbage og ser frem med danske og internationale gæster.

Alle episoder

Episode14. nov 202145 min.
Episodesøndag 14. nov 202145 min.

Tusindvis af migranter står på grænse mellem Polen og Belarus. Det er en ny krise, som EU står i. Hvordan skal den løses? Er det med hjælp fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, eller USA's præsident, Joe Biden? Kan EU internt løse konflikten gennem en ny migrantionspolitik, eller er EU for splittet på det emne?

Det og meget mere debatteres af Ulrik Vestergaard, vicegeneralsekretær i OECD, Ole Wæver, professor i international politik ved Københavns Universitet, og Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det udenrigspolitiske selskab.

Vært: Clement Kjersgaard.

Episode7. nov 202144 min.
Episodesøndag 7. nov 202144 min.

Den 3. november var det et år siden, Joe Biden blev valgt som præsident i USA. Med hans indtrædelse håbede både amerikanere og europæere på et andet USA.

Men har Joe Biden leveret et andet USA særligt i forhold til udenrigspolitikken? Var udtrækningen af Afghanistan et vendepunkt? Eller blot et fokusskifte over på Kina, som USA vil føre kold krig med? Hvad betyder det for europæerne, hvis det er tilfældet?

Det debatterede Søren Espersen, udenrigsordfører, DF, Pelle Dragsted, hovedbestyrelsesmedlem, Enhedslisten og Bjarke Møller, forfatter og fhv. direktør, Europa. Vært: Clement Kjersgaard.

Episode31. okt 202145 min.
Episodesøndag 31. okt 202145 min.

I dag indledes klimatopmødet i Glasgow, der udråbes til at være det vigtigste, siden verdens lande indgik en bindende aftale om reduktionsmål på Paris-topmødet i 2015.

Vil verdens ledere betale den sydlige halvkugle for klimaforandringerne som lovet tidligere? Og kan lederne generelt opnå en enighed på klimatopmødet, der giver reelle reduktioner af CO2? Eller er det snarere virksomheder, organisationer og borgere for eksempel gennem klimaretssager, der kan give forandringerne?

Det debattere Thomas Becker, adm. Direktør i String og blandt andet tidligere dansk klima-chefforhandler, Kristian Cedervall Lauta, juraprofessor, der forsker i katastrofer ved Københavns Universitet og Jakob Dreyer, ph.d. stipendiat ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet og underviser og forsker i international sikkerhed med fokus på klima og klimadiplomati.

Vært Clement Kjersgaard.

Episode24. okt 202145 min.
Episodesøndag 24. okt 202145 min.

Er der en voksende kløft i EU? "Jeg er dybt bekymret", siger Ursala von der Leyen til, at Polens forfatningsdomstol har fastslået, at dele af EU-lovgivningen er uforenelig med Polens forfatning.

Er EU's fællesskab stærkt nok til at kunne klare at blive udfordret af bl.a. Polen og Ungarn? Kan de stigende energipriser skabe en kløft på klimaområdet mellem EU-landene?

Det debatterer Martin Lidegaard, fhv. udenrigsminister & MF, RV, og Anna Libak, udlandsredaktør, Weekendavisen.

Vært: Clement Kjersgaard.

Episode17. okt 202143 min.
Episodesøndag 17. okt 202143 min.

Kan tech virksomheder som Facebook og Amazon fortsætte som hidtil? Eller vil de blive reguleret politisk samtidig med, at brugerne vil stille krav til, hvordan deres data opbevares og håndteres?

Hvordan påvirker tech virksomhederne demokratiet?

Det diskuterer Nikolaj Sonne, tidl. vært på "So ein ding", Pernille Tranberg, rådgiver om data og demokrati og Esben Gadsbøll, formand, Danske tech start-ups.

Vært: Clement Kjersgaard.

Episode10. okt 202145 min.
Episodesøndag 10. okt 202145 min.

Vil Kinas kommunistiske parti holde landets driftige virksomheder og personer nede for at mindske deres magt? Hvad betyder det for vestlige landes engagement i Kina? Og hvordan påvirker Kinas økonomi verdensøkonomien?

Det diskuterer Jørgen Ørstrøm Møller, tidl. ambassadør og diplomat, Ida Ebbensgaard, redaktør, Zetland og Andreas Steno Larsen, international chefstrateg, Nordea.

Vært er Clement Behrendt Kjersgaard.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste