Serie13 episoder

Akkurat med Clement

Hvad er ugens vigtigste nyheder - og hvorfor? En række aktuelle gæster diskuterer nyhedsbilledet i ind- og udland med Clement Kjersgaard.

RSS

Alle episoder

Episodesøndag 19. mar 20231 T 57 min.

Bankerne skælver, franskmændene går på gaden - og det danske forsvar risikerer at løbe tør for soldater. Ugens temaer diskuteres af "verdens første tech-ambassadør" Casper Klynge (nu Dansk Erhverv), chefredaktør Peter Ernstved Rasmussen (OLFI), finansanalytiker Andreas Steno, Trine Mach (MF, EL), Gitte Seeberg, direktør i Autobranchen Danmark (fhv. MF, K), Aske Munck, journalist på Weekendavisen og komikerPer Helge ("DJØF med Løgn").

Vært: Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 12. mar 20231 T 57 min.

Vil kollapset af den amerikanske bank Silicon Valley Bank sprede sig som ringe i vandet og hive andre banker med sig i faldet? Hvor er det globale lederskab på vej hen? Og er de danske politikere reelt parate til at prioritere klimadagsorden? De er nogle af spørgsmålene, der bliver diskuteret af panelet: Theresa Scavenius, MF, ALT, Tenna Røberg, formand, Nye Borgerliges Ungdom, Kaspar Colling, forfatter, Anne Sofie Allarp, kronikredaktør Berlingske, Michael Ehrenreich, fhv. redaktør og journalist, Kristian Mouritzen, journalist og forfatter, Andreas Steno, finansøkonom. Med indspark fra Ian Bremmer, direktør i Eurasia Group.

Vært: Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 5. mar 20231 T 57 min.

Ifølge Pia Kjærsgaard er Christiansborg efter dannelsen af SVM-regeringen i en boble, hvor de store resultater udebliver - og vælgerne er utrygge. Professor Stephen Walt er bekymret for, om USA og Europa på sigt kan enes om Ukraine og Kina, professor Jesper Rangvid anbefaler en svær og populær opbremsning i økonomien - fordi inflationen stadig er alt for høj - og professor Carsten Rahbek blæser til angreb på myter om dansk natur og landbrug.

Episodesøndag 26. feb 20231 T 57 min.

Afskaffelsen af store bededag bliver vendt, og vi diskuterer hvor stor betydning krigen i Ukraine har for den politiske situation i Danmark. Og hvordan det står til med verdensøkonomien og inflationen. Dagens gæster er: formand for Det Radikale Venstre, Martin Lidegaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard, chefanalytiker i Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen, chefredaktør på Kontrast, Mikkel Andersson, redaktør på Altinget, Esben Schjørring, fhv. formand for DFU, formand for EU-Skeptisk Ungdom Tobias Weische samt projektforsker ved Forsvarsakademiet Niklas Rendboe.

Episodesøndag 19. feb 20231 T 57 min.

Hvordan har Ukrainekrigen forandret verden? Hvordan ser USA's fremtidige globale rolle ud? Og i hvilken retning vil teknologien forandre verden de næste år? Det er nogle af de store spørgsmål som diskuteres af panelet: økonom Ulrik Vestergaard Knudsen, OECD; biolog, journalist og forfatter Lone Frank, Friis Arne Pedersen, fhv.. ambassadør i bl.a. USA og Kina, Lotte Folke, redaktionschef på Politiken og Samuel Rachlin, journalist og forfatter. Desuden medvirker sikkerhedspolitisk korrespondent Kristian Mouritzen.

Episodesøndag 12. feb 20231 T 57 min.

Hvordan tegner fremtiden for kunst, kultur og medier i Danmark? Den nye kulturminister Jakob Engel-Schmidt møder forfatter Knud Romer, museumsdirektør Jane Mylenberg, sangerinde Fallulah, redaktør Isabella Hindkjær og Henrik Dahl (MF, LA).

Vært: Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 5. feb 20231 T 57 min.

Står Danmark og verden overfor udfordringer, der kræver en ny form for politik? En række gæster mødes i P1s nye "søndagsavis" om politik i ind- og udland.

Svarene kommer i dagens udsendelse fra: EU-Kommissær, fvh. partileder Margrethe Vestager, direktør i Aalborg Havn, fvh. partileder Kristian Thulesen Dahl, journalist og anmelder Katherine Diez, direktør i Alliance of Democracies Jonas Parello-Plesner og psykolog, aktiv i Alternativet og tidligere folketingskandidat Sofie Groth.

Episodesøndag 29. jan 20231 T 57 min.

Står Danmark og verden overfor udfordringer, der kræver en ny form for politik? En række gæster mødes i P1s nye "søndagsavis" om politik i ind- og udland. Dagens panel består af Mikkel Andersson, chefredaktør, Kontrast, Anne Sofie Allarp, journalist, kommentator og podcastvært og Leif Davidsen, forfatter, oprindeligt journalist. Derudover medvirker Monica Rubin, politisk ordfører (M), uddannet læge, nu MF, Michael Bang Petersen, professor, Jørgen Staun, lektor ved Forsvarsakademiet. Samt Eva Ravnbøl, TV2s korrespondent i Rom.

Episodesøndag 22. jan 202357 min.

Vært: Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 22. jan 20231 T 57 min.

Hvad er ugens vigtigste nyheder - og hvorfor? En række aktuelle gæster diskuterer nyhedsbilledet i ind- og udland med Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 15. jan 20231 T 57 min.

Hvad er ugens vigtigste nyheder - og hvorfor? En række aktuelle gæster diskuterer nyhedsbilledet i ind- og udland med Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 8. jan 20231 T 57 min.

Står Danmark og verden overfor udfordringer, der kræver en ny form for politik? En række gæster mødes i P1s nye "søndagsavis" om politik i ind- og udland. Med bl.a. Morten Messerschmidt (DF), Pernille Skipper, Mursal Khosrawi og investeringsrådgiver Lars Christensen.

Vært: Clement Kjersgaard.

Episodesøndag 1. jan 20231 T 54 min.

Står Danmark og verden overfor udfordringer, der kræver en ny form for politik? En række gæster mødes i P1s nye "søndagsavis" om politik i ind- og udland. Med bl.a. Mogens Lykketoft (S), Christopher Arzrouni, Amalie Lyhne, Birgitte Diget og Siegfried Matlok.

Vært: Clement Kjersgaard.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste