Serie5 episoderP1

Amerikas kolde drøm

Da den tidligere præsident Trump i 2019 ønskede at købe Grønland blev vi i Danmark lige dele forargede og underholdt. Men selvom Trump er historie, så har amerikanerne langt fra sluppet planen om at rykke Grønland tættere på US. I Amerikas kolde drøm tager journalist Asger Juhl til Grønland for at undersøge, hvordan amerikanerne med softpower vedholdende forsøger at vinde grønlændernes hearts and minds. Tilrettelæggelse: Asger Juhl. Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret for DR af Munck Studios København.

Alle episoder

Episode27. maj 202127 min.
Episodetorsdag 27. maj 202127 min.

Der er noget på spil i Grønland. Journalisten Asger Juhl har selv været inviteret til Thule betalt af den amerikanske regering og han hører fortællinger om amerikanske dollars, der bliver uddelt rundhåndet til vigtige personer i Grønland. I denne serie forsøger Asger at finde ud af, hvordan den amerikanske soft power kommer til udtryk og hvilken betydning, den har. Tilrettelæggelse: Asger Juhl. Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret for DR af Munck Studios København.

Episode27. maj 202127 min.
Episodetorsdag 27. maj 202127 min.

Asger Juhl er taget til Grønland, hvor han mødes med den nuværende udenrigsminister Pele Broberg, der udover at fortælle Asger om sit brændende ønske om grønlandsk selvstændighed også tager ham med til cross fit og kaffemik. Tilrettelæggelse: Asger Juhl. Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret for DR af Munck Studios København.

Episode27. maj 202127 min.
Episodetorsdag 27. maj 202127 min.

Når de studerende på universitet i Grønland skal slappe af mellem forelæsningerne, så kan de slænge sig i American Corner; en lille lounge på universitetet betalt af den amerikanske regering. Men er en jukeboks, en plakat af Route 66, bløde sofaer og stars and stripes et forsøg på med soft power at lokke grønlandske unge tættere mod USA? Tilrettelæggelse: Asger Juhl. Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret for DR af Munck Studios København.

Episode27. maj 202128 min.
Episodetorsdag 27. maj 202128 min.

Asger Juhl har endelig fået et møde med diplomaten Sung Choi, der på Instagram fortæller, hvor meget han elsker Grønland og som alle i Grønland synes at kende. Spørgsmålet er, om han er en rigtig dygtig diplomat eller om han i virkeligheden er et af USA's stærkeste kort på hånden i kampen om at vinde grønlændernes hjerter? Tilrettelæggelse: Asger Juhl. Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret for DR af Munck Studios København.

Episode27. maj 202127 min.
Episodetorsdag 27. maj 202127 min.

I dette afsnit møder Asger en grønlandsk politiker og forfatter, der ikke er glad for USA og en amerikansk ambassadør, der allerede på Ambassador School vidste at Grønland, skulle være hendes projekt. Tilrettelæggelse: Asger Juhl. Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret for DR af Munck Studios København.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste