Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Episode
Episode21. apr 202328 min.P1

Afdeling M 1:4 - Seks år med boremaskiner

Baglandet

fredag 21. apr 202328 min.P1

Om denne episode

Nicklas' vej til afdeling M gik fra ulykkelig forelskelse til seks års mystiske lyde fra boremaskiner. Jesper er dømt til at modtage en sprøjte med antipsykotisk medicin hver måned. Men indimellem nægter han, og så begynder en hård forhandling med sygeplejersken.

Gennem flere måneder har reporter Mikkel Rønnau fulgt patienter og personale på dobbeltdiagnose-ambulatoriet afdeling M under Psykiatrisk Center Sct. Hans. I serien får vi et indblik i, hvordan vi som samfund behandler nogle af psykiatriens sværeste patienter - dem der både kæmper med misbrug og alvorlig psykisk lidelse.

Reporter: Mikkel Rønnau.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret af Filt CPH.

Indhold

Om serien

Baglandet

44 episoder

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

Produceret for DR af Filt Cph.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

RSS

Alle episoder i serien

Du synes måske også godt om

  1. Serie12 episoder

    De 12 trin er en metode til ædruelighed for Anonyme Alkoholikere og andre lignende anonyme fællesskaber. Det kræver dybdegående selvransagelse og kan føre til åndelig opvågnen. Trinarbejdet er dog ikke baseret på religion eller ideologi, men spirituelle og filosofiske principper.

    I denne podcast kan du høre 12 anonyme stofbrugere fortælle om et liv fængslet af alkohol, stoffer, mad og andre stemningsændrende substanser. De fortæller, hvordan de blev afhængige, om bundens mørke og håbet. Et håb, der opstod i mødet med de anonyme fællesskaber, hvor alt er brugerstyret. De har kun hinanden, går til møder og bliver tildelt en tidligere afhængig til at guide dem tilbage til livet gennem de 12 trin.

    Tilrettelæggelse og produktion: Helene Kemp & Christoffer Emil Bruun.

    Lyddesign: Asger Baden & Peder.

    Illustration: Thea Skjærbæk Pedersen.

  2. Serie2 episoder

    At Danmark ikke har atomkraft, skyldes blandt andre Kvinderne på kvisten. Jytte Andersen, Jytte Hilden og Majken Hessner blev i 1979 valgt ind i Folketinget, hvor der dengang ellers mest var plads til herrerne. Kvinderne blev veninder, bedrev politik og spillede en særlig rolle i, at statsminister Anker Jørgensen måtte vælge side i det danske spørgsmål om kernekraft.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  3. Serie4 episoder

    Anders har tabt alle sine penge på gambling. Han blev suget ind i bettingverdenen, mistede sig selv og blev ludoman. Nu vil hans to gode venner Albert og Magnus vinde de tabte penge tilbage sammen med Anders - men de vil gøre det uden at gamble. Det lyder umiddelbart umuligt, men drengene har tricks i ærmet. De er matematiknørder og har hørt om kreative metoder, man kan udfordre systemet på. Samtidig vil de prøve at finde ud af, hvilke kræfter der er på spil i bettingbranchen.

    Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.

    Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.

    Mix: Emil Rothstein-Christensen.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  4. Serie14 episoder

    Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

  5. Serie5 episoder

    Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  6. Serie4 episoder

    Mikie kommer ind i Kristinas liv, da han starter som den nye elev i 8. klasse. Mikie er usædvanlig cool. Han danser hiphop, er åben om sin seksualitet og går på homoklubber i weekenden. De to er klassekammerater, og Kristina ser i hemmelighed op til ham. Men der sker noget i Mikies liv efter folkeskolen, som får ham til at flytte langt væk fra Danmark, og derefter mister de to kontakten. Mange år senere ser Kristina på Facebook, at Mikie er blevet mor til et barn. Nu fortæller Mikie hele sin historie til Kristina - om at leve forskellige liv som skiftevis mand og kvinde og et sted midtimellem, om hemmeligheder og fortielser igennem en lang kamp for at finde sig til rette i sin krop.

    Fortæller: Kristina Nya Glaffey.

    Tilrettelægger: Anne Pilegaard Petersen.

    Lyddesign: Mikkel Rønnau.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  7. Serie4 episoder

    Et døgnåbent vagtkorps med alarmcentral i knoglerne, hjertet og maven.

    I denne serie kan du møde fire pårørende og nære venner til mennesker, der i perioder lider af psykisk sygdom. Du kommer helt ind i en usynlig verden af konstant magtesløshed, frygt for hvad der sker om et øjeblik og kærlighed udfordret af psykiatriske diagnoser.

    Anne Kjær har selv været ramt af flere depressioner, og gennem årene fået behov for at undersøge, hvordan det opleves at være blandt de omkring to millioner danskere, som har tætte relationer til en psykisk syg. Hun er overbevist om, at hvis vi deler mere, bliver det mindre tungt at være både psykisk syg og have døgnvagten som nær pårørende til en psykisk syg.

    Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

    Tilrettelæggelse og medvirken: Anne Kjær.

    Klip: Sara Røjkjær Knudsen.

    Redaktør: Jesper Langballe.

  8. Serie3 episoder

    Jens Serup skal forhandle gidsler fri fra Islamisk Stat

  9. Serie4 episoder

    Syv piger, med vidt forskellig baggrund og socialklasse, mødes tilfældigt i en skolegård på Frederiksberg i 80erne. Et tæt venskab opstår, og pigegruppen begynder at betragte hinanden som en familie. Sammen opdyrker de en grænseløs venindekultur, som skal holde traumer og fraværende forældre ud i strakt arm.

    Her, 34 år efter, har deres samværsform ikke ændret sig meget siden teenagetiden, udover at de er blevet til seks. De mistede nemlig én undervejs, den karismatiske Mariam, som stadig spøger.

    Men er det ikke på tide at bryde gamle mønstre, når man er sidst i fyrrerne?

    Det mener Zara. Men mener resten af gruppen også det?

    Tilrettelæggelse: Zara Wölck.

    Producer: Torben Brandt.

    Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

  10. 32-årige Katrine vil ikke længere holde på familiens hemmelighed

  11. Serie4 episoder

    "Forbudte møder" - er en række samtaler om hvad der sker, når kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk danske mænd dater hinanden. Om alt det, der er svært eller forbudt at tale om på tværs af køn og etnicitet.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  12. Serie4 episoder

    Da en journalist flytter til Sønderjylland for at arbejde på DR's redaktion i Aabenraa, så støder han på kilder, som bliver ved med at nævne det samme navn - H.P. Hanssen. Et navn som tilflytteren aldrig har hørt om, og i starten er han også ret lige glad med H.P. Hanssen. Men alting ændrer sig, da journalisten falder over en bog, som kalder H.P. Hanssen for en "demokratisk frontfigur", som kan sammenlignes med Stauning. Et glemt ikons livshistorie oprulles, og det skal vise sig, at H.P. Hanssens hårde arbejde med at genforene Sønderjylland med Danmark langt fra falder i god jord hos alle.