Episode
Episode18. apr 202236 min.P1

5:5 - Hvem er Phillip?

Bitcoin-bedraget

mandag 18. apr 202236 min.P1

Om denne episode

Da det tyske politi begynder at grave i et stort og formodet svindelkompleks dukker Qteck op. Spørgsmålet er, om de også ved, hvem Phillip Graham i virkeligheden er.

Om serien

Bitcoin-bedraget

6 episoderP1

På bordet foran Nete ligger en lille optager tændt. Den opfanger lyden af Nete, der er ved at investere 75.000 kroner i bitcoins med hjælp fra investeringsrådgiveren, Phillip Graham. Hvad Nete ikke ved er, at Phillip Graham og firmaet Qteck er mistænkt for svindel.

Hver gang Phillip Graham ringer, tænder Nete den lille optager. De mere end 10 timers lydoptagelser dokumenterer ifølge eksperter, hvilke psykologiske tricks Phillip Graham bruger til at lokke penge ud af sine ofre.

Påstandene om svindel får journalist Ole Hall til at indlede en jagt efter den berygtede bitcoin-sælger. En jagt, som fører til et netværk, der mistænkes for verdensomspændende milliardsvindel.

Vært og tilrettelægger: Ole Hall

Research: Oliver Pirchert.

Lyddesign Marie Kildebæk og Malte Winter Bothe.

Redaktør: Jens Vithner.

RSS

Alle episoder i serien

Episodemandag 18. apr 202230 min.

En fupannonce med erhvervsmanden Jesper Buch sætter Nete i kontakt med en mand, der kalder sig Phillip Graham. Efter at de to har haft mange lange samtaler, beslutter hun sig for at investere en stor del af sin opsparing i bitcoins med hjælp fra Phillip. Men pludselig ringer telefonen i Netes stue. Det er Alice fra Nordeas anti-svindelenhed.

Episodemandag 18. apr 202229 min.

Mette og hendes mand er lige blevet skilt, men da hendes eksmand introducerer hende til Phillip Graham og Qteck, ender hun med at blive overtalt til at investere flere hundredtusinder kroner med Phillips hjælp. Penge hun pludselig ikke kan få tilbage. Det samme er tilfældet for en række personer i Sverige, der også har været i kontakt med Phillip Graham og Qteck.

Episodemandag 18. apr 202229 min.

Phillip hjælper Nete og er først meget tålmodig. Men så sker der noget, og nu stresser, provokerer og skælder han Nete ud - angiveligt i forsøget på at få hende til at overføre flere penge. Han er ifølge en ekspert godt i gang med at manipulere den sunde fornuft ud af Nete. Og det får Nete til at gøre ting, hun fortryder.

Episodemandag 18. apr 202227 min.

Nete vælger ligesom en række andre Qteck-'kunder' at anmelde firmaet til politiet. De vil have Qteck og Phillip Graham stoppet

Episodemandag 18. apr 202236 min.

Da det tyske politi begynder at grave i et stort og formodet svindelkompleks dukker Qteck op. Spørgsmålet er, om de også ved, hvem Phillip Graham i virkeligheden er.

Episodemandag 20. jun 20222 min.

Det er torsdag morgen, da 15 årige Amira pludselig bliver hevet ud af klassen.

De ord hun få minutter senere hører skal komme til at ændre hendes liv.

Ved rektors kontor fortæller en betjent, at hendes forældre er mistænkt for at have omskåret både hende og hendes lillesøster på en ferie til Afrika.

Tre år senere har både Byretten, Landsretten og Højesteret dømt forældrene. De er ikke i tvivl. Pigerne er omskåret.

Men i syv år har sagens to ofre - Amira og Yasmin - holdt fast i, at de aldrig er blevet omskåret.

At der aldrig er sket en forbrydelse.

At forældrene er uskyldigt dømt.

Så hvem har ret i den her sag?

Ofrene eller Højesteret?

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste