Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Blod, sved og skabertrang

Mit navn er Anna Emma Haudal, og jeg er filmmanuskriptforfatter. Her i serien Blod, sved og skabertrang taler jeg med en række kunstnere fra min egen generation. Til fælles har de en erfaring med at finde rodfæste og skabe sig en identitet som kunstnere. Og så har de hver især noget, jeg ikke har.

RSS

Alle episoder

Episodetirsdag 23. jun 202055 min.

Anna Emma Haudal skriver film, Thomas Korsgaard skriver bøger. Begge er de opvokset på landet og bruger deres erfaringer i det, de skriver. Nogle har lagt afstand til Thomas Korsgaard på grund af indholdet i hans bøger. Men Anna Emma Haudal er bange for at såre sin familie, venner og naboer, når hun bruger virkeligheden som afsæt til sine fortællinger. I Blod, sved og skabertrang taler hun med Thomas Korsgaard om at have noget på hjerte, der er så vigtigt, at det overtrumfer frygten for at miste sine relationer.

Vært: Anna Emma Haudal.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Mette Willumsen.

(Sendt første gang 30. juni 2020).

Episodetirsdag 23. jun 202054 min.

Filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal er først for nyligt begyndt at definere sig selv som feminist. For hvordan kunne hun stadig være elskelig, hvis hun blev en del af flokken af vrede kvinder? I denne episode af Blod, sved og skabertrang møder hun musiker Jenny Rossander, kendt under navnet Lydmor, som altid har kaldt sig selv feminist og aktuelt også i offentligheden har blandet sig i debatten om forskelsbehandling af køn i musikbranchen og medierne.

Vært: Anna Emma Haudal.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Mette Willumsen.

(Sendt første gang 7. juli 2020).

Episodetirsdag 23. jun 202055 min.

Manuskriptforfatter Adam August er søn af instruktøren Bille August og tidligere skuespiller Masja Dessau og har et væld af dygtige filmfolk blandt sine søskende. Manuskriptforfatter Anna Emma Haudal har ingen filmfolk i sin familie og skal kæmpe for at få sine forældre til at forstå, hvad hun laver. I Blod, sved og skabertrang taler Anna Emma Haudal med Adam August om, hvad ens familiebaggrund betyder for muligheden for at slå sit eget navn fast som kunstner.

Vært: Anna Emma Haudal.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Mette Willumsen.

(Sendt første gang 14. juli 2020).

Episodetirsdag 23. jun 202055 min.

Er det muligt at skabe noget unikt og enestående, uden at lade sig inspirere af andres værker og tanker? Manuskriptforfatter Anna Emma Haudal taler med dokumentarfilminstruktør Marie Limkilde om vejen fra inspiration til færdigt værk og deres forestilling om den store ide-tombola, som alle til enhver tid griber til. Samtalen handler også om den glidende overgang fra at beundre andres ting til at blive opfattet som tyv.

Vært: Anna Emma Haudal.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Mette Willumsen.

(Sendt første gang 21. juli 2020).

Episodetirsdag 23. jun 202055 min.

Tanja Schlander er lydkunstner, zoneterapeut, clairvoyant, og så går hun på astrolog-skole. I den sidste episode af Blod, sved og skabertrang har filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal inviteret hende til en samtale om spiritualitet og bevidstheden om sit eget indre lys. Anna Emma Haudal spørger gennem Tanja Schlander stjernerne og planeterne, om hun har fundet sin rette hylde som skaber af filmkunst.

Vært: Anna Emma Haudal.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Mette Willumsen.

(Sendt første gang 28. juli 2020).

Du synes måske også godt om

  1. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

    HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

  2. Serie5 episoder

    Der er noget fascinerende ved mennesker, der vækker anstød og bringer andre folks pis i kog. Det er nemlig de omstridte debattører, kunstnere, forskere osv. der bringer ild og ilt til debatten. Igennem 35 har Klaus Rothstein ofte deltaget i den offentlige debat, og mens han selv har opført sig pænt (det meste af tiden, i hvert fald), har han med interesse fulgt de kompromisløst kontroversielle. Nu møder han fem mennesker, der på hver deres måde har hældt benzin på bålet og fået offentligheden op i det røde felt: Marianne Stidsen, Ditlev Tamm, Madame Nielsen, Kåre Bluitgen og Jim Lyngvild. Hvad bidrager den kontroversielle person med i den store samfundssamtale? Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af de kontroversielle gæster?

    Vært: Klaus Rothstein

  3. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

  4. Serie4 episoder

    Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

  5. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

  6. For nylig fandt Anders Gantriis en kasse med breve, der havde været væk i årevis. Kassen var fyldt med breve fra en årelang korrespondance med forfatteren og filosoffen Villy Sørensen.

  7. Serie5 episoder

    Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.

    Vært: Klaus Rothstein.

  8. Serie35 episoder

    Booster er et program for iværksættere og alle andre, der forfølger en drøm. Hver uge tager to erfarne iværksættere, kreative Trine Hansen og driftige Mads Peter Veiby imod en iværksætter, som får sparring og et konstruktivt puf i ryggen.

  9. Serie24 episoder

    Børn tror på julemanden - P1's bud til voksne er professor Eva Smith

  10. Serie2 episoder

    Vand gemmer på et uendeligt antal muligheder!

  11. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  12. Kan Pouls medværter og en intelligent superpult redde julen?