Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Episode
Episode21. okt 202030 min.P1

Med Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Bogselskabet

onsdag 21. okt 202030 min.P1

Om denne episode

I 1928 ankommer psykoanalytiker Hannah Neumann til nervesanatoriet Sølund, for at forhindre at flere af de indlagte kvinder begår selvmord. Romanen handler om magt og misbrug af magt. Historien går tæt på psykiatrien og samfundets syn på psykisk syge.

Anbefalinger:

Anne-Sophie Lunding-Sørensen, Sanatoriet.

Sara Stridsberg, Beckomberga.

Medvirkende:

Forfatter Anne-Sophie Lunding-Sørensen.

Vært Anne Glad.

Teknik Kim Glad Wagner.

Tilrettelæggelse Mette Willumsen.

Om serien

Bogselskabet

43 episoder

I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere.

I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive.

Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

Vært: Anne Glad.

RSS

Alle episoder i serien

Du synes måske også godt om

  1. Serie42 episoder

    Digteren Caspar Eric ser på hvad der sker, når kunst rører os

  2. Serie14 episoder

    Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

  3. Serie63 episoder

    Vinderen af DR Romanprisen 2023 kåres lørdag d. 10. juni 2023, når Læseklubberne har afgivet deres stemmer. Vi har samlet samtalerne med hver af de seks nominerede forfattere her på siden, og du kan møde dem sammen i timen "Forfattere mødes".

  4. Thomas Skovs far fik en hjerneblødning for et halvt år siden og er stadig ikke vågnet fra koma. Det har sat en masse tanker i gang hos Thomas: Hvorfor gled de fra hinanden? Hvorfor stoppede de med at tale sammen om de vigtige ting? Hvad er en god far? Nu taler Thomas med en række fædre, der åbner op omkring deres forhold til deres fædre - for sammen at finde frem til opskriften på at være en god far for sit barn, også når de ikke er børn længere.

    Produceret af Filt CPH.

  5. Serie5 episoder

    Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.

  6. For nylig fandt Anders Gantriis en kasse med breve, der havde været væk i årevis. Kassen var fyldt med breve fra en årelang korrespondance med forfatteren og filosoffen Villy Sørensen.

  7. Mit navn er Anna Emma Haudal, og jeg er filmmanuskriptforfatter. Her i serien Blod, sved og skabertrang taler jeg med en række kunstnere fra min egen generation. Til fælles har de en erfaring med at finde rodfæste og skabe sig en identitet som kunstnere. Og så har de hver især noget, jeg ikke har.

  8. Serie12 episoder

    I Det vi går rundt med tager digteren Caspar Eric ud i det danske land. Han har selv Cerebral Parese, en spastisk lammelse der gør at han bl.a. halter, og så har han et noget ambivalent forhold til det at gå tur. Men også til sin krop. Og derfor har han nu bestemt sig for at gå en række ture med nogle mennesker der har et særligt forhold til deres krop, for både at blive klogere på deres og sin egen. Kan gåturene hjælpe ham til at få et andet forhold til den, og kan gæsterne hjælpe ham til at forstå gåturen og de danske egne på en ny måde. Det er den rejse vi skal følge i Det vi går rundt med. Fra Lolland til Skagen og fra den handicappede krop som et besværligt transportmiddel til hvadend det nu ender med at være.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

  9. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  10. Serie5 episoder

    I 2005 blev læge Søren Ventegodt landskendt for sine behandlermetoder. Han blev udskammet og fordømt af medier og den brede offentlighed. Dækningen var hektisk, og sagen var kompleks. Her, 14 år efter, rejser journalisten Iben Maria Zeuthen op til Søren på hans gård i Blekinge for at undersøge: Hvem er egentlig manden, de kaldte Doktor Klam?

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  11. Serie23 episoder

    DR's formidlingspris Rosenkjærprisen tildeles en person, der evner at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum i en forståelig og levende form.

    Oplev her en række foredrag med blandt andre Eske Willerslev, Peter Lund Madsen, Svend Brinkmann, Anja Dalgaard-Nielsen og Peter Øvig Knudsen.

  12. Serie4 episoder

    Syv piger, med vidt forskellig baggrund og socialklasse, mødes tilfældigt i en skolegård på Frederiksberg i 80erne. Et tæt venskab opstår, og pigegruppen begynder at betragte hinanden som en familie. Sammen opdyrker de en grænseløs venindekultur, som skal holde traumer og fraværende forældre ud i strakt arm.

    Her, 34 år efter, har deres samværsform ikke ændret sig meget siden teenagetiden, udover at de er blevet til seks. De mistede nemlig én undervejs, den karismatiske Mariam, som stadig spøger.

    Men er det ikke på tide at bryde gamle mønstre, når man er sidst i fyrrerne?

    Det mener Zara. Men mener resten af gruppen også det?

    Tilrettelæggelse: Zara Wölck.

    Producer: Torben Brandt.

    Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk