Episode
Episode20. apr 202057 min.P1

Special: Svenskerne og os

Brinkmanns briks

mandag 20. apr 202057 min.P1

Om denne episode

Svenskerne er både arvefjender og broderfolk. Det er dem, vi konkurrerer mod og sammenligner os med. Når det gælder fodbold, politik og meget andet. Og forskellene på dem og os har fået nyt liv under corona-krisen, som håndteres meget forskelligt på den ene og den anden side af Øresund. Og måske er der noget i henholdsvis den svenske og den danske folkesjæl, der kan forklare, hvorfor vi går forskelligt til værks. I dagens udgave af Brinkmanns Briks bruger vi krisetiden til at forsøge at forstå svenskerne ... og os selv.

Medvirkende: Lars Hovbakke Sørensen, historiker med speciale i Norden. Drude Dahlerup, gennem 20 år professor i statskundskab ved Stockholms universitet. Daniel Dencik, forfatter, halvt svensk halvt dansk.

Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach.

Redaktion: Rikke Stokholm, Bettina Ohlsen og Mette Willumsen.

Indhold

Om serien

Brinkmanns briks

159 episoderP1

Vi mennesker er mystiske, mærkelige og forunderlige størrelser. Som professor i psykologi har jeg med undren og nysgerrighed undersøgt, hvorfor vi gør, som vi gør. I Brinkmanns briks zoomer jeg ind på tidens herskende tendenser og idéer. Er jeg god nok? Må jeg godt være bange for mørket? Findes der noget større end mig selv?

Vært: Svend Brinkmann.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste