Serie5 episoder

De 169 piger

En helt tilfældig chat mellem 16-årige Anna og en fyr, hun ikke kender, er starten på det hele. Han skal vise sig at blive Danmarks største serieafpresser, mens hendes råb om hjælp vil blive afvist af politiet.

Først er han er sød og roser Annas udseende. Tonen er flirtende. Lige indtil hun sender ham det første undertøjsbillede. Så skifter stemningen totalt. I stedet for at give hende komplimenter, begynder manden at afpresse hende til at sende flere, og mere grænseoverskridende, billeder af sige selv.

Han truer hende. Hvis ikke hun adlyder hans krav, så vil han dele det billede, han allerede har af hende, på nettet. Anna går i panik, og sender ham flere billeder. Men det afføder bare nye krav fra afpresseren. Hun er fanget i hans spind. Og det kommer til at vare flere år.

Anna er den første af 169 piger ned til 11-års alderen, som bliver jagtet af den samme gerningsmand, som forsøger at tvinge dem til at sende ydmygende billeder og videoer til ham. Men selvom de mange andre piger melder afpresseren til Politiet, ender der med at gå tre år, før de får ham stoppet. Og i mellemtiden bliver mandens metoder og krav mere og mere systematiske og brutale.

RSS

Alle episoder

Episodefredag 4. jun 202126 min.

Et sted på Fyn sidder Anna, 16 år gammel, på sit teenageværelse og chatter på en såkaldt chatroulette. Pludselig popper en ukendt fyr op. Anna kan ikke se hans ansigt, men han ser rimelig trænet ud. De skriver frem og tilbage, Anna synes han er sød. Hvad hun ikke ved, er, at den her fyr, med den trænede overkrop, kommer til at tage magten over hendes liv i de næste mange år. Og at hun langt fra er den eneste.

Episodefredag 4. jun 202129 min.

Efter flere års digital afpresning og lang tids overvindelse, sætter Anna sig ned og skriver en anmeldelse af hendes afpresser til Fyns Politi. Hun medsender billeder af hans profilnavne, falske identiteter og trusler. Men et andet sted på Fyn har en anden teenager, Joachim, allerede sendt en udførlig anmeldelse på præcis samme afpresser, endda med et foto af halvdelen af hans ansigt. Men Fyns Politi reagerer ikke som de to unge havde håbet på.

Episodefredag 4. jun 202137 min.

På politistationen i Esbjerg er efterforskningen af Danmarks største serieafpresser i gang. Selvom politikredse i hele landet har modtaget anmeldelser på samme afpresser, er det den her politikreds, der tager affære. De finder frem til hvem serieafpresseren er. Og den 3. april 2019 anholder de ham på hans arbejdsplads. Så kører politiet hen til hans bopæl. Et hus på en villavej i Varde. Det er serieafpresserens forældre, der åbner døren.

Episodefredag 4. jun 202130 min.

Det er aften. En 16-årig pige, som er blevet afpresset i to uger, bliver kontaktet af afpresseren igen. Men denne gang skal hun ikke sende grænseoverskridende billeder af sig selv. Han vil mødes. Og han truer hende. Hvis ikke hun møder op i et skovområde i den anden ende af byen inden der er gået 15 minutter, vil alle hendes intime billeder bliver lagt på nettet. Pigen går i panik. Hun har ikke tid til at få overtøj og sko på. Hun hopper ud ad vinduet på sit værelse. Hun løber på bare tæer, iført en nattrøje, ud af haven og ud på vejen.

Episodefredag 4. jun 202123 min.

Politiet beklager nu, at de var for langsomme til at indse, at der var en serieforbryder på spil, og få ham stoppet. Anna, som var det første offer, er lettet over, at hendes afpresser er bag tremmer. Men hun føler samtidig, at han stadig påvirker hende den dag i dag. Han har gjort hende grænseløs, fortæller hun.

Du synes måske også godt om

 1. Gymnasieelev sætter sig for at stoppe en ekstrem afpresning af piger

 2. Serie7 episoder

  Kræftpatienter føler sig seksuelt presset af deres fysioterapeut

 3. Serie4 episoder

  I over 30 år har den samme mand misbrugt børn i et socialt belastet boligområde i København. Han har aldrig været voldelig overfor børnene, men beskrives ofte som deres bedste ven. I denne serie fortæller vi historien fra ofrenes synspunkt og søger forklaringen på, hvorfor ofrene i dag selv efter manden er dømt skyldig i pædofili, stadig ikke hader ham.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 4. Serie14 episoder

  En selvmordstruet kvinde udnyttes seksuelt af sin psykolog

 5. To fyre har sex med Sara, et billede går viralt, men noget er helt galt

 6. Serie6 episoder

  En bæltefikseret kvinde misbruges seksuelt af nattevagten

 7. Vi er fulgt i sporet af en tiltalt og siden tyveridømt hjemmehjælper rundt i københavnske og nordsjællandske kommuner. Her er hun gang på gang blevet ansat, uden at kommunerne har været opmærksomme på, at hun er anklaget for at have stjålet smykker, fra to ældre mennesker i Espergærde.

  Men hvorfor opdager kommunerne ikke hendes politisag inden de ansætter hjemmehjælperen og kan det ske igen?

  Tilrettelægger: Søren Mejer Jensen

  Lyddesign: Signe Mansdotter Adam Emil Schønnemann Schierbeck

  Redaktør Jens Vithner Hansen.

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback:

  Mail: p1dokumentar@dr.dk

  Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com

  PGP: http://bit.ly/3b65m5G

  Telefon: +45 87654321

  Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252

 8. Serie5 episoder

  Det er mænd der fylder fængslerne. Det er mænd der slår, slås og voldtager. Det er mænd der hærger i trafikken og på internettet, Det er mænd der er diktatorer, det er mænd som starter og udkæmper krige, og det er mænd der dræber. Listen kunne være meget meget længere. Hvad er der galt med de MÆND?

  Velkommen til serien Den Grusomme Mand, der afsøger mandens mørke væsen og brutalitet. Fra dyrplagere til massemordere.

  Tilrettelagt af Georg Larsen.

 9. Serie5 episoder

  På afd. B201 er der børn, der har gemt sig under dynen i månedsvis

 10. Serie5 episoder

  Hvem var manden, som en tidlig forårsdag tog sit eget liv på Sorø station?

 11. Serie8 episoder

  Havregården - et liv med vold, overgreb og krænkelser mellem børn

 12. Serie7 episoder

  Fik de omskåret døtrene i Afrika? Retssystemet siger ja, men pigerne nægter!

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste