Serie3 episoderP1

De efterladte

Kort før taleban tog magten i Afghanistan, rejste Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau rundt i landet for at komme helt tæt på det afghanske folk. I serien møder du den unge soldat på frontlinjen i klipklapper der ikke tror på fred i sin levetid, lægen der var tæt på selv at blive talebaner men i stedet valgte at behandle krigens ofre, kunstneren i byen, der så sine venner dø og valgte leve fuldt ud hver dag, og mange flere. Produceret for DR af Filt Cph.

Alle episoder

Episode9. sep 202127 min.
Episodetorsdag 9. sep 202127 min.

Rejsen starter i talebans hjemstavn - Kandahar provinsen. Her lever lokalbefolkningen midt på frontlinjen i de tiltagende kampe mellem Taliban og de afghanske regeringsstyrker. Krigen og hverdagslivet bliver tvunget sammen. På et checkpoint ved fronten møder vi soldater, der det ene øjeblik holder øje med talebans fremrykning og det næste vander deres blomsterbede, som de har plantet for at skabe en hjemlig stemning. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

Episode9. sep 202126 min.
Episodetorsdag 9. sep 202126 min.

På Mirwais hospitalet i Kandahar kan man time for time følge med i den intensiverede krig, i antallet af indlæggelser og lig der kommer ind med krigsskader. Hele og halve familier der var ramt af vejsidebomber og soldater der var faldet i kamp. Vi møder en bedstemor ved navn Løvemor, der våger over sit sårede barnebarn, der kom til at lege med en bombe. Løvemor fordømmer vesten og deres krig, men er parat til at gribe til våben mod taleban. Lægen på hospitalet fortæller, at han selv så op til taleban som ung mand, men han tog en uddannelse, og nu behandler han deres ofre. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

Episode9. sep 202127 min.
Episodetorsdag 9. sep 202127 min.

Rejsen går videre til Afghanistans hovedstad Kabul. Her har byens beboere oplevet krigen på en anden måde end i landdistrikterne. Kunstneren Rada Akbar ser kolleger og aktivister blive likvideret af taleban, og hun frygter for sit liv. Chaufføren Muhammad kører rundt i Kabuls hektiske trafik med afghanistans svar på Elvis bragende ud af højtalerne, i mens han hele tiden skal være opmærksom på at der ikke kommer en motorcykel på på siden af ham og placerer en magnetisk bombe. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste