Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie4 episoder

De kødædende bakterier

17-årige Mathilde er til gymnasiefest, da hun skærer sig i hånden på en ølflaske. Hvad der i første omgang ligner en almindelig skade i hånden, udvikler sig på 48 timer til at Mathilde ligger på et operationsbord og kæmper for sit liv, fordi hendes hånd er inficeret med kødædende bakterier.

I løbet af de 48 timer har flere læger overset en række symptomer hos Mathilde.

Nu undersøger DR, om danske læger er gode nok til at opdage den dødelige sygdom, der rammer flere og flere.

RSS

Alle episoder

Episodesøndag 19. sep 202126 min.

Det er nat, da Matildes mor for tredje gang ringer til vagtlægen. Hendes datter har nu så voldsomme smerter i sin hånd, at hun kaster op, har feber og mister bevidstheden. Men vagtlægen i den anden ende af røret mener, at der er tale om en maveinfektion, der intet har at gøre med såret i Mathildes hånd.

* Pressenævnet har udtalt kritik af episode 1 af programserien "De kødædende bakterier" sendt på DR1 i september 2021. Udsendelsen handlede om en ung kvindes sygdomsforløb med den sjældne og livstruende infektionssygdom kødædende bakterier. I udsendelsen afpillede DR en lydoptagelse af kvindens mors opkald til en vagtlæge. I det oprindelige opkald udtalte vagtlægen, at moren havde mulighed for at tage på skadestuen med sin datter, som ville kunne tage hånd om hende, hvis hun blev alvorligt dårlig. Denne del af vagtlægens rådgivning fremgik ikke af den redigerede lydoptagelse i udsendelsen. Lægeforeningen og Praktiserende Lægers Organisation har på vegne af vagtlægen klaget til Pressenævnet over udsendelsen. De mener, at DR har klippet vagtlægeopkaldet i et omfang, der får vagtlægen til at fremstå uempatisk og forhastet over for en fortvivlet mor, der ønsker hurtig lægehjælp til sin datter. Pressenævnet er enig med Lægeforeningen og Praktiserende Lægers Organisation i, at DRs redigering af vagtlægeopkaldet over for seerne giver et misvisende indtryk af vagtlægens håndtering af opkaldet. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af DR for redigeringen."

Hele Pressenævnets kendelse kan ses på Pressenævnets hjemmeside, www.pressenaevnet.dk"

Episodesøndag 19. sep 202125 min.

Mathildes familie er samlet på Odense Universitetshospital. Alt de kan høre er lyden af den respirator, der trækker vejret for Mathilde. Nu vil lægerne forsøge at vække hende.

Episodesøndag 19. sep 202126 min.

Søren Rosenlund Christensen styrter på cykel og får et sår på knæet. Såret er blevet inficeret med kødædende bakterier, men to døgn efter cykelstyrtet har flere sundhedspersoner overset vigtige symptomer på kødædende bakterier hos Søren.

Nu ligger han i en helikopter på vej mod Rigshospitalet, hvor specialister skal forsøge at redde hans liv.

Episodesøndag 19. sep 202122 min.

I København får en enke et chok, da hun læser om Sørens historie. Hun troede nemlig, at sundhedsvæsenet i hele landet havde lært af de fejl, der blev begået, da hun i 2014 mistede sin mand.

Du synes måske også godt om

 1. Serie3 episoder

  En video af 36 nyfødte børn, der grædende ligger side om side i små plastikkuvøser i den Ukrainske by Kiev, går verden rundt.

  De kvinder der har født dem, rugemødrene, er for længst rejst væk, og deres nye forældre kan ikke hente dem, fordi coronapandemien har lukket de europæiske grænser. En af de små piger, der ligger her, er bestilt af et dansk par.

  Sammen med barnets kommende forældrene rejser DRs udenrigskorrespondent Matilde Kimer afsted mod Ukraine og den rugemorindustri, der er eksploderet de seneste år.

  Hvordan foregår det, når et par bestiller et barn af en rugemor i Ukraine? Hvilke rettigheder giver rugemødrene afkald på, når de skriver under på, at de mod betaling vil bære et andet pars barn? Og hvordan rådgiver danske par hinanden for at omgå den danske lovgivning, i håbet om at både faren og moren officielt bliver barnets forældre?

  Produceret for P1 Dokumentar af Matilde Kimer, Cecilie Frederiksen og Signe Mansdotter.

  Klip og lyddesign Signe Mansdotter.

  Redaktør: Jens Vithner.

 2. Serie4 episoder

  Marcus føler, at hans forældre holder det hemmeligt, hvem han egentlig er

 3. Serie4 episoder

  Et døgnåbent vagtkorps med alarmcentral i knoglerne, hjertet og maven.

  I denne serie kan du møde fire pårørende og nære venner til mennesker, der i perioder lider af psykisk sygdom. Du kommer helt ind i en usynlig verden af konstant magtesløshed, frygt for hvad der sker om et øjeblik og kærlighed udfordret af psykiatriske diagnoser.

  Anne Kjær har selv været ramt af flere depressioner, og gennem årene fået behov for at undersøge, hvordan det opleves at være blandt de omkring to millioner danskere, som har tætte relationer til en psykisk syg. Hun er overbevist om, at hvis vi deler mere, bliver det mindre tungt at være både psykisk syg og have døgnvagten som nær pårørende til en psykisk syg.

  Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Tilrettelæggelse og medvirken: Anne Kjær.

  Klip: Sara Røjkjær Knudsen.

  Redaktør: Jesper Langballe.

 4. Serie6 episoder

  Kort før taleban tog magten i Afghanistan, rejste Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau rundt i landet for at komme helt tæt på det afghanske folk. I serien møder du den unge soldat på frontlinjen i klipklapper der ikke tror på fred i sin levetid, lægen der var tæt på selv at blive talebaner men i stedet valgte at behandle krigens ofre, kunstneren i byen, der så sine venner dø og valgte leve fuldt ud hver dag, og mange flere.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 5. Serie5 episoder

  På afd. B201 er der børn, der har gemt sig under dynen i månedsvis

 6. Serie8 episoder

  Havregården - et liv med vold, overgreb og krænkelser mellem børn

 7. Vi er fulgt i sporet af en tiltalt og siden tyveridømt hjemmehjælper rundt i københavnske og nordsjællandske kommuner. Her er hun gang på gang blevet ansat, uden at kommunerne har været opmærksomme på, at hun er anklaget for at have stjålet smykker, fra to ældre mennesker i Espergærde.

  Men hvorfor opdager kommunerne ikke hendes politisag inden de ansætter hjemmehjælperen og kan det ske igen?

  Tilrettelægger: Søren Mejer Jensen

  Lyddesign: Signe Mansdotter Adam Emil Schønnemann Schierbeck

  Redaktør Jens Vithner Hansen.

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback:

  Mail: p1dokumentar@dr.dk

  Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com

  PGP: http://bit.ly/3b65m5G

  Telefon: +45 87654321

  Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252

 8. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

 9. 32-årige Katrine vil ikke længere holde på familiens hemmelighed

 10. Serie4 episoder

  I et fængsel omgivet af smukke fjelde og betagende fjorde har mange af rigsfællesskabets hårdest straffede fanger deres hverdag. Grønlandske drabsmænd, voldtægtsforbrydere og pædofile har indtil for nyligt afsonet deres straf i Danmark. Men nu er der blevet bygget en splinterny anstalt i det store, kolde land, til de der vil hjem og afsone. Mange indsatte her afsoner en tidsubestemt forvaringsdom, rigets strengeste straf, der kun bliver givet i meget sjældne tilfælde. Det kan være fordi den indsatte utallige gange har voldtaget kvinder og børn. Eller har dræbt sin kone og fodrede hundene med hende. I den her serie kommer du tæt på virkeligheden bag betonmurene i et af rigets mest særprægede fængsler.

  Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Mads Petter Kühnel.

  Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 11. Serie6 episoder

  Rane og Marie fortæller om livet som gidsel hos somaliske pirater

 12. To fyre har sex med Sara, et billede går viralt, men noget er helt galt