Serie4 episoder

De kødædende bakterier

17-årige Mathilde er til gymnasiefest, da hun skærer sig i hånden på en ølflaske. Hvad der i første omgang ligner en almindelig skade i hånden, udvikler sig på 48 timer til at Mathilde ligger på et operationsbord og kæmper for sit liv, fordi hendes hånd er inficeret med kødædende bakterier.

I løbet af de 48 timer har flere læger overset en række symptomer hos Mathilde.

Nu undersøger DR, om danske læger er gode nok til at opdage den dødelige sygdom, der rammer flere og flere.

RSS

Alle episoder

Episodesøndag 19. sep 202126 min.

Det er nat, da Matildes mor for tredje gang ringer til vagtlægen. Hendes datter har nu så voldsomme smerter i sin hånd, at hun kaster op, har feber og mister bevidstheden. Men vagtlægen i den anden ende af røret mener, at der er tale om en maveinfektion, der intet har at gøre med såret i Mathildes hånd.

* Pressenævnet har udtalt kritik af episode 1 af programserien "De kødædende bakterier" sendt på DR1 i september 2021. Udsendelsen handlede om en ung kvindes sygdomsforløb med den sjældne og livstruende infektionssygdom kødædende bakterier. I udsendelsen afpillede DR en lydoptagelse af kvindens mors opkald til en vagtlæge. I det oprindelige opkald udtalte vagtlægen, at moren havde mulighed for at tage på skadestuen med sin datter, som ville kunne tage hånd om hende, hvis hun blev alvorligt dårlig. Denne del af vagtlægens rådgivning fremgik ikke af den redigerede lydoptagelse i udsendelsen. Lægeforeningen og Praktiserende Lægers Organisation har på vegne af vagtlægen klaget til Pressenævnet over udsendelsen. De mener, at DR har klippet vagtlægeopkaldet i et omfang, der får vagtlægen til at fremstå uempatisk og forhastet over for en fortvivlet mor, der ønsker hurtig lægehjælp til sin datter. Pressenævnet er enig med Lægeforeningen og Praktiserende Lægers Organisation i, at DRs redigering af vagtlægeopkaldet over for seerne giver et misvisende indtryk af vagtlægens håndtering af opkaldet. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af DR for redigeringen."

Hele Pressenævnets kendelse kan ses på Pressenævnets hjemmeside, www.pressenaevnet.dk"

Episodesøndag 19. sep 202125 min.

Mathildes familie er samlet på Odense Universitetshospital. Alt de kan høre er lyden af den respirator, der trækker vejret for Mathilde. Nu vil lægerne forsøge at vække hende.

Episodesøndag 19. sep 202126 min.

Søren Rosenlund Christensen styrter på cykel og får et sår på knæet. Såret er blevet inficeret med kødædende bakterier, men to døgn efter cykelstyrtet har flere sundhedspersoner overset vigtige symptomer på kødædende bakterier hos Søren.

Nu ligger han i en helikopter på vej mod Rigshospitalet, hvor specialister skal forsøge at redde hans liv.

Episodesøndag 19. sep 202122 min.

I København får en enke et chok, da hun læser om Sørens historie. Hun troede nemlig, at sundhedsvæsenet i hele landet havde lært af de fejl, der blev begået, da hun i 2014 mistede sin mand.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste