Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie8 episoder

Dillermand og urtekusse

Siden Sofie Linde holdt sin tale ved Zulu Awards, er #Metooskeletterne væltet ud af skabet i mediebranchen, i de politiske partier, på universiteterne, i elitesporten, pigekoret osv. Adskillige magtfulde mænd er blevet afsløret som krænkere og endnu flere krænkede kvinder har endelig kunnet fortælle deres historier.

Men #MeToo-bølgen har også udløst vrede og forvirring om retssikkerhed og adfærdsnormer. Vi fortaber vi os i endeløse diskussioner om, hvorvidt det er retfærdigt at en tv-vært er blevet fyret eller om en politiker slet ikke må slikke nogen i øret mere. Tonen er hård og uforsonlig. Og både mænd og kvinder føler sig udskammet.

Adam Holm og Alberte Clement Meldal begiver sig gennem otte episoder ind i kønskampens farlige vildnis for at undersøge om #Metoo er en heksejagt eller en frihedsrevolution på linje med den franske? Har mænd og kvinder en fælles fremtid, hvor de kan leve sammen i gensidig tiltrækning og fordragelighed? Og har Alberte og Adam selv nogle indrømmelser, de skal gøre?

RSS

Alle episoder

Episodefredag 27. aug 202156 min.

1. Alt det du ved, du ikke må, må du ikke. Følg det sociale kompas, som fortæller dig, at du har et ansvar for at opføre dig med respekt for andre mennesker.

2. Slut med dobbelt etisk bogføring og stilhedskultur. Dine handlinger har konsekvenser.

3. Lyt til andre menneskers historier, men forvent ikke en entydighed og klarhed.

4. Samtykke er en lav barre. Gensidig begejstring er bedre før sex. Flirt med livet.

5. Synd ikke med din krop og dit sprog.

6. Tal sammen, og lyt til nuancerne og tvivlen hos den anden.

7. Vær opmærksom på asymmetri i relationer; magt, anciennitet, økonomi, alder etc. Ikke alle seksuelle forhold er uundværlige. Tag hånd om det selv.

8. Brug ikke andre mennesker som midler til noget overhovedet. Alle mennesker er mål i sig selv.

9. Lev med folkedomstolen. Den er ikke entydig. Vi er et samfund i moralsk udvikling. Hvis du føler dig som et offer for injurier, så gå en tur i byretten.

10. Deltag i debatten og tilstræb at udøve en lyttende og nysgerrig dialog, men vær bevidst om at offentligheden også er en kampplads.

Medvirkende: Filosof Rasmus Ugilt og Journalist og jurist Anne Sofie Allarp.

Episodefredag 20. aug 202156 min.

Selvom Adam og Alberte (mest Adam selvfølgelig) gerne vil være unge med de unge, må de begge indse, at de på mange måder tænker som boomere (mest Adam selvfølgelig). Fremtiden tilhører den næste generation. Derfor har Alberte ringet til Laura Dyhrcrone, som er klummeskribent og elev på filmskolen. Hun har skrevet et skarp #Metoo indlæg i filmmagasinet Ekko, som Alberte mener, at Adam kan lære noget af. For hvad er det egentlig med den der patriarkalske struktur, som vi bliver ved med at tale om, at vi lever i, og som vi alle har ansvaret for at forandre? Det ved Laura.

Episodefredag 13. aug 202156 min.

Alberte er i gang med at undersøge, hvordan hun som kvinde kan blive bedre til at sige "nej tak" til en uønsket hånd på et lår, uden at være bange for at ødelægge den gode stemning. I den forbindelse er hun (til Adams store interesse) faldet over en fotobog af den svensk-danske kunstfotograf Kajsa Gullberg. I den forsøger fotografen at skildre sin personlige oplevelse af livet som kvinde i en swingerklub. For Kajsa Gullberg er projektet med at skabe bogen blevet et feministisk projekt, som blandt meget andet har lært hende at sætte tydelige grænser og sige fra overfor mænd, hvis opmærksomhed hun ikke har bedt om.

Episodetirsdag 3. aug 202156 min.

Alberte troede, at hun var en stærk feminist, som kunne sige fra, når hendes grænser blev overskredet. Men i weekenden har hun haft en forvirrende oplevelse, som rystede hende. Ikke mindst hendes egen paradoksale reaktion. Så nu har hun pludselig brug for den #Metooguide for dummies, som Jan Grarup efterspurgte. Men Adam har slet ikke lavet den færdig. I stedet foreslår han, at Alberte taler med forfatter og debattør Susanne Staun. Hun har oplevet lidt af hvert og har i mange år været en stærk stemme i kvindesagen. Under #metoo bølgen har hun bl.a. gjort sig bemærket ved at forsvare mændenes rettigheder, efterlyse forældelsesfrister og kræve en nedre grænse for, hvad kvinder kan kalde en krænkelse.

Episodetirsdag 27. jul 202156 min.

Adam mener, at det er tid til, at Alberte skal forstå, at der skal to til at danse tango. Også når det kommer til #Metoo. Han har derfor allerede lavet en aftale med en gammel ven, som Alberte skal tale med. Radioværten Hassan Preisler har nemlig skrevet en kronik i Weekendavisen om, at kvinder bør vende blikke indad og spørge sig selv, hvorfor de bliver tiltrukket af stærke machomænd i stedet for de bløde mænd, som passer børn og viser sårbarhed. Det fik han mange ubehagelige kommentarer for... fra kvinderne. Nu efterspørger han nuancer i #Metoodebatten, hvor der skal være plads til at kunne sige, at også kvinder har evnen til at krænke.

Episodetirsdag 20. jul 202156 min.

Efter at have sundet sig, har Alberte nu besluttet at tage chefredaktøren på ordet. Hun vil skaffe perspektiv til serien. For en ting er, hvordan mænd i den danske mediebranche går rundt og har det under #Metoo-bølgen, noget andet er alle de mænd, som lever ude i virkeligheden med børn og rigtigt arbejde. Hun har derfor lavet en aftale med mandeforskeren og psykologen Svend Aage Madsen, som har været med siden kvindefrigørelsen i 1968. Han viser sig til Albertes store glæde at være optimist på sit køns vegne.

Episodetirsdag 13. jul 202156 min.

Chefredaktøren for P1 er bekymret for serien. Han vil vide, hvilke perspektiver Alberte og Adam mener, de kan tilføre debatten om #Metoo, som ikke allerede er repræsenteret. For det er vel ikke kun Adam, der skal udvikle sig? Adam foreslår derfor, at Alberte skal lytte til nogen af de mænd, som føler sig rådvilde i en tid, hvor der dagligt ruller nye hoveder. Han har derfor lavet en aftale med pressefotografen Jan Grarup for at høre ham, hvorfor han ikke længere vil ansætte kvindelige praktikanter.

Episodetirsdag 6. jul 202156 min.

Efter Sofie Lindes optræden sidste år fik Adam ørerne noget så gevaldigt i maskinen med en udmelding om, at Sofie Linde havde skadet kvindekampen. Alberte er glødende feminist og gider slet ikke at lave et radioprogram med dillermanden Adam Holm, som tilsyneladende intet har forstået af #Metoo. Derfor sender hun først Adam i skole hos forsker og forfatter Birgitte Possing, som har skrevet den meget roste 'Argumenter mod kvinder'. Her dissekeres Adams indlæg i debatten og hans argumenter mod Sofie Linde sættes i historisk og personligt perspektiv.

Du synes måske også godt om

 1. Det prøver singlerne Rikke og Stine at finde ud af

 2. Serie5 episoder

  Hvorfor har kvinder meget mindre lyst til sex end mænd?

 3. Serie3 episoder

  P3 tager datingdisciplinen tilbage til virkeligheden, når Line Kirsten Giftekniv sammen med en hær af kærlighedshungrende lyttere går forrest i jagten på kærlighed.

  Reporter: Frederik Hjerrild.

  Vært: Line Kirsten Nikolajsen.

 4. Serie18 episoder

  Vi ser på, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab og erotik

 5. Serie15 episoder

  Vi gennemgår sex på film - holder det i virkeligheden?

 6. Serie5 episoder

  Kathrine og et genialt panel hjælper dig ud af dine kattepiner

 7. Serie29 episoder

  Intimitet, lyster og grænser - alt det betydningsfulde ved sex

 8. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

 9. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

 10. Kan Pouls medværter og en intelligent superpult redde julen?

 11. Serie4 episoder

  Kathrine og Mathias - festlig stemning og røven i klaskehøjde

 12. Serie42 episoder

  Livets mange spørgsmål, pakket ind i fjer, rhinsten og højt humør