Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie6 episoder

Din nye nabo?

Der bor omkring 130 dømte og udviste personer på Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland. Regeringen prøver at finde et nyt sted til udrejsecenteret, men ingen i Danmark vil have dem som deres nye naboer. Journalist Andrea Dragsdahl flytter ind ved siden af Kærshovedgård for at undersøge, hvem de 130 personer er, og hvor farlige de er.

Idé og tilrettelæggelse: Andrea Dragsdahl, Andreas Østergaard og Ole Fugl.

Klip og mix: Ole Fugl.

Redaktør: Andreas Østergaard.

RSS

Alle episoder

Episodelørdag 3. jul 202127 min.

Tajedin troede, han skulle dø. Han var bange for alle omkring sig, og med en kniv i tasken tog han til moskeen i Brabrand for at få hjælp. Da politiet ankom, angreb han betjentene. I dag er Tajedin udvisningsdømt for volden, og han bor nu på den særlige omsorgsafdeling på Kærshovedgård. I dette sjette og sidste afsnit af serien, møder journalist Andrea Dragsdahl også Midt- og Vestjyllands politichef Claus Hilborg. Han fortæller om bekymrede naboer og narkodømte beboere.

Idé og tilrettelæggelse: Andreas Østergaard, Ole Fugl og Andrea Dragsdahl.

Klip & mix: Ole Fugl Hørkilde.

Redaktør: Andreas Østergaard.

Episodelørdag 26. jun 202127 min.

Naboen Vita Nøhr besøger for første gang udrejsecenteret, når institutionschef Niels Johan Geil viser rundt. På centeret bor Hassan og Jonas Tajbour. Hassan kom til Danmark i 1984. For to år siden overfaldt han en sygeplejerske på psykiatrisk afdeling. Jonas Tajbour har afsonet 11 år for at opbevare en sportstaske med 20 kilo amfetamin. Nu er de udvist af Danmark.

Idé og tilrettelæggelse: Andreas Østergaard, Ole Fugl og Andrea Dragsdahl.

Klip & mix: Ole Fugl Hørkilde

Redaktør: Andreas Østergaard

Episodelørdag 19. jun 202127 min.

Mohammed Geele, der er blevet bedre kendt som "Øksemanden" tager i dag afstand til voldelige angreb og protester. Han mener også, at skolelærere bør kunne vise tegningerne i deres undervisning, hvis det er relevant for undervisningen. Dette er anden halvdel af journalist Andrea Dragsdahls interview med Mohammed Geele.

Idé og tilrettelæggelse: Andrea Dragsdahl, Ole Fugl Hørkilde, Andreas Østergaard.

Klip og mix: Ole Fugl Hørkilde.

Redaktør: Andreas Østergaard.

Episodelørdag 19. jun 202127 min.

I 2010 brød Mohammed Geele ind hos Muhammed-tegneren Kurt Westergaard med en økse og en kniv. I dag er han bedre kendt som "Økseterroristen" og "Øksemanden". I et interview med journalist Andrea Dragsdahl fortæller han for første gang selv om angrebet og om sin opvækst i Aalborg. Dette er første halvdel af interviewet.

Idé og tilrettelæggelse: Andrea Dragsdahl, Ole Fugl Hørkilde, Andreas Østergaard.

Klip og mix: Ole Fugl Hørkilde.

Redaktør: Andreas Østergaard.

Episodesøndag 13. jun 202127 min.

Mohammed Geele er bedre kendt som "Øksemanden". Han brød ind hos Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, mens tegnerens femårige barnebarn sad i stuen. I dag bor han på udrejsecenter Kærshovedgård, men kører hver dag til Hovedstaden for at se sin kone og børn. Journalist Andrea Dragsdahl er taget med på en køretur. På udrejsecenteret møder hun også Saeid Khandan, der er udvist efter et voldtægtsforsøg på en 19-årig kvinde.

Idé og tilrettelæggelse: Andrea Dragsdahl, Ole Fugl Hørkilde og Andreas Østergaard

Klip og mix: Ole Fugl Hørkilde

Redaktør: Andreas Østergaard

Episodelørdag 5. jun 202127 min.

Vita Nøhr er en af de nærmeste naboer til Udrejsecenter Kærshovedgård. Hun har længe villet gå en tur til søen ved siden af udrejsecenteret, men hun har ikke turdet gøre det. Nu tager hun sig mod til at gå turen for første gang. Og så begynder journalist Andrea Dragsdahl at komme i kontakt med beboere på udrejsecenteret. Sent på aftenen kommer en mand hen til hende og beder hende slukke mikrofonen. Manden viser sig at være den mand, medierne har kaldt økseterroristen.

Idé og tilrettelæggelse: Andrea Dragsdahl, Andreas Østergaard og Ole Fugl.

Klip og mix: Ole Fugl.

Redaktør: Andreas Østergaard.

Du synes måske også godt om

  1. Serie2 episoder

    Vand gemmer på et uendeligt antal muligheder!

  2. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  3. Serie4 episoder

    Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

  4. Serie24 episoder

    Børn tror på julemanden - P1's bud til voksne er professor Eva Smith

  5. Serie5 episoder

    Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  6. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.

  7. Serie5 episoder

    Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.

  8. Serie5 episoder

    Mange jægere vil ikke indrømme tiltrækningen af mørkets natur, men det vil Knud Brix. I fem udsendelser rejser Knud Brix i støvlesporene på de store forfattere, der også gik på jagt, for at undersøge, hvorfor han holder af drabet.

  9. For nylig fandt Anders Gantriis en kasse med breve, der havde været væk i årevis. Kassen var fyldt med breve fra en årelang korrespondance med forfatteren og filosoffen Villy Sørensen.

  10. Serie42 episoder

    Digteren Caspar Eric ser på hvad der sker, når kunst rører os

  11. Serie5 episoder

    Er det muligt - gennem musikken - at komme dybere ind i den danske natur? Hvordan lyder den? I Naturens Symfoni undersøger vi gennem fem afsnit, hvordan musikken har beskæftiget sig med den danske natur - fra den tidlige romantik til i dag. Serien er følger temaerne i TV-serien 'Vilde vidunderlige Danmark' på DR1.

    Serien er tilrettelagt af Anna Thaulow og Mikkel Bøgeskov Andersson.

    I redaktionen Lucas Francis Claver.

    Redaktør er Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt og Hz&Tone.

  12. Serie8 episoder

    I serien 'Nye skrivende' kan du møde en række danske forfattertalenter. De fortæller, hvordan tidens strømninger og deres generations samfundsudfordringer har fundet vej ind i deres romaner. Serien præsenterer nogle af de nye stemmer i litteraturen og er et supplement til mødet med de etablerede danske forfattere i serien DR Romanprisen.