Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Dræb for Danmark

I Danmark udrydder vi systematisk uønskede dyr i naturens tjeneste. Men kan vi tillade os det? Jagten på svaret bringer DR's reporter Tobias Sydradal HELT tæt på fem dyr, som står øverst på Naturstyrelsens most wanted-liste lige nu. De såkaldte invasive arter. Hvad har de gjort for at fortjene samfundets dødsdom? Produceret af DR Viden med støtte fra 15. Juni Fonden, Aage V Jensen Naturfond og Spar Nord Fonden i samarbejde med Naturmødet i Hirtshals.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 2. jul 202031 min.

Fire til seks dage med indre blødninger og smerter, før livet endelig ebber ud. Sådan er udsigten for en rotte, der indtager den gift, som vi mennesker lægger ud for at bekæmpe Danmarks mest invasive art. Den brune rotte er nemlig så skadelig, at vi er klar til at bryde vores egne love for at komme den til livs. Ikke overraskende kan det argument være lidt svært at sluge, hvis man er rotte.

Medvirkende: Lea Wermelin, Bengt Holst, Peter Weile, Lars Andresen og Peter Lund Madsen.

Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.

Klip og lyddesign: David Lynge.

Redaktør: Carsten Nymann.

Episodetorsdag 2. jul 202038 min.

Egentlig ser den jo ret sød ud, mårhunden, lidt som en blanding af en vaskebjørn og en lavbenet ræv. Men det forhindrer ikke vi mennesker i at ty til bibelske metoder i bestræbelserne på at udrydde kræet. Mårhunden guffer nemlig løs på vores hjemlige padder og jordrugende fugle. Og da mårhundens bedste forsvar består i at spille død, kan kampen godt opleves lidt unfair.

Medvirkende: Lea Wermelin, Peter Bülow Hansen, Bengt Holst, Jes Kristensen, Claus Okholm, Jens-Christian Svenning og Vicky Knudsen.

Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.

Klip og lyddesign: David Lynge.

Redaktør: Carsten Nymann.

Episodetorsdag 2. jul 202023 min.

Husker du bøllen i skolegården, som stjal dine mælkepenge og rendte med alle pigerne? Sådan er den Sortmundede Kutling. En aggressiv fisk, som er større og stærkere end de indfødte fisk, som den konkurrerer om mad og ynglepladser med. Problemet: Vi kan ikke slå den ihjel uden også at dræbe alt andet liv på havbunden. Ikke så underligt, at 'kutlingen' er stor i slaget.

Medvirkende: Henrik Carl, Tommy Andersen, Jens-Christian Svenning og Johan Olsen.

Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.

Klip og lyddesign: David Lynge.

Redaktør: Carsten Nymann.

Episodetorsdag 2. jul 202027 min.

En snigende snylter, som i al ubemærkethed spreder sig fra sø til sø, hvor den maser sig foran i madkøen og rager til sig af godterne. Og så er den ikke til at slippe af med igen. Sådan lyder den lidet flatterende karakteristik af den ellers så undseelige vandremusling. Egentlig skal den bare væk. Problemet er, at den for det første sidder temmelig godt fast, og for det andet er ret populær i Randers og omegn.

Medvirkende: Kirsten S. Christoffersen, Peter Lyhne Højbjerg, Bengt Holst og Svend Brinkmann.

Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.

Klip og lyddesign: David Lynge.

Redaktør: Carsten Nymann.

Episodetorsdag 2. jul 202031 min.

Egentlig begyndte det så godt. Minken skulle jo bare sidde i sit bur og æde sig til en flot blank pels, så vi kunne slå den ihjel, flå den og lave den til en pæn håndtaske. Det skulle vel ikke være så svært ... minken havde én sølle opgave. Der er bare lige det problem, at hvis minken slipper ud i naturen, forvandles den omgående til en effektiv, bestialsk dræbermaskine, som kaster sig i flæsket på stort set alt den møder.

Medvirkende: Jørgen Jacobsen, Jens-Christian Svenning, Bengt Holst, Lea Wermelin og Maja Thiele.

Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.

Klip og lyddesign: David Lynge.

Redaktør: Carsten Nymann.

Du synes måske også godt om

  1. Serie5 episoder

    Er det muligt - gennem musikken - at komme dybere ind i den danske natur? Hvordan lyder den? I Naturens Symfoni undersøger vi gennem fem afsnit, hvordan musikken har beskæftiget sig med den danske natur - fra den tidlige romantik til i dag. Serien er følger temaerne i TV-serien 'Vilde vidunderlige Danmark' på DR1.

    Serien er tilrettelagt af Anna Thaulow og Mikkel Bøgeskov Andersson.

    I redaktionen Lucas Francis Claver.

    Redaktør er Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt og Hz&Tone.

  2. Kan Pouls medværter og en intelligent superpult redde julen?

  3. Serie2 episoder

    Vand gemmer på et uendeligt antal muligheder!

  4. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

    HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

  5. Serie35 episoder

    Booster er et program for iværksættere og alle andre, der forfølger en drøm. Hver uge tager to erfarne iværksættere, kreative Trine Hansen og driftige Mads Peter Veiby imod en iværksætter, som får sparring og et konstruktivt puf i ryggen.

  6. Serie8 episoder

    I serien 'Nye skrivende' kan du møde en række danske forfattertalenter. De fortæller, hvordan tidens strømninger og deres generations samfundsudfordringer har fundet vej ind i deres romaner. Serien præsenterer nogle af de nye stemmer i litteraturen og er et supplement til mødet med de etablerede danske forfattere i serien DR Romanprisen.

  7. Serie4 episoder

    Når rulleteksterne kører, sidder vi klar til at diskutere videre. Vi stiller alle de spørgsmål, du sidder tilbage med til deltagerne foran og bag kameraet, og følger op på shitstorms og debatter, så du får hele historien med.

    Produceret af Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb.

  8. Serie5 episoder

    Der er noget fascinerende ved mennesker, der vækker anstød og bringer andre folks pis i kog. Det er nemlig de omstridte debattører, kunstnere, forskere osv. der bringer ild og ilt til debatten. Igennem 35 har Klaus Rothstein ofte deltaget i den offentlige debat, og mens han selv har opført sig pænt (det meste af tiden, i hvert fald), har han med interesse fulgt de kompromisløst kontroversielle. Nu møder han fem mennesker, der på hver deres måde har hældt benzin på bålet og fået offentligheden op i det røde felt: Marianne Stidsen, Ditlev Tamm, Madame Nielsen, Kåre Bluitgen og Jim Lyngvild. Hvad bidrager den kontroversielle person med i den store samfundssamtale? Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af de kontroversielle gæster?

    Vært: Klaus Rothstein

  9. Serie23 episoder

    DR's formidlingspris Rosenkjærprisen tildeles en person, der evner at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum i en forståelig og levende form.

    Oplev her en række foredrag med blandt andre Eske Willerslev, Peter Lund Madsen, Svend Brinkmann, Anja Dalgaard-Nielsen og Peter Øvig Knudsen.

  10. Serie12 episoder

    Der findes kun én ting, der er bedre end Den store bagedyst: at tale om Den store bagedyst!

    Grin med hver uge, når Mathias Helt og hans kageglade gæster zoomer ind på deltagernes op og nedture, magiske mousser og mislykkede mesterværker - og til dessert serverer landets lækreste lydmemes.

  11. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.

  12. Serie5 episoder

    I en tid med corona, lockdown og kaos i verden kan køkkenet være et mentalt pauserum, hvor du kan finde fokus, skærpe sanserne og aktivere fjerne minder. I denne serie møder radiovært Mikkel Rønnau en række mennesker, der har viet deres liv til mad. Sammen skal de tale om, hvad maden og madlavning kan gøre ved os i en hektisk tid og sammen tilberede en ret, som har en form for terapeutisk effekt, som alle kan få noget ud af.

    Produceret for DR af Filt Cph.