Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie3 episoder

Fædreland

Shahin Aakjær bliver født i Danmark i 1990 som søn af en iransk far og en dansk mor. Da han er otte år gammel, tager/bortfører hans far ham med til Iran. Herefter bliver Shahins liv en kulturel rutsjetur mellem to lande.

I 'Fædreland' tager Shahin os med tilbage til en opvækst med fodbold, rapmusik, islam, skilsmisse og savnet efter at høre til et sted.

( - I radiofortællingen "Bortførelsen til Iran" fra 2017 fortalte vi noget af Shahins historie. Her fortæller Shahin nu alt det, han ikke kunne sige dengang).

Lyddesign: Adam Hildebrandt

Tilrettelægger og fortæller: Shahin Aakjær

Redaktører: Hanne Barslund og Torben Brandt

Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 10. nov 202222 min.

Shahin bladrer i familiealbummet og ser VHS videoerne fra hans barndom. Billederne fortæller om et barndomsliv som Shahin for længst har glemt - og fremkalder rørende scener fyldt med uskyld, kærlighed, humor - men også racisme, svigt og forvirring. En forvirring som ikke bliver mindre da Shahin pludselig opdager at han har fået et nyt navn.

Lyddesign: Adam Hillebrandt.

Tilrettelægger og fortæller: Shahin Aakjær.

Redaktører: Hanne Barslund og Torben Brandt.

Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

Episodetorsdag 10. nov 202217 min.

Billederne på familievideoerne fortæller nu om Shahins liv i Teheran, efter at hans far har taget ham med på 'sommerferie' i sit fædreland. Shahin bliver besat af fodbold, mens han kæmper med det iranske skolesystem, men allermest kæmper med savnet efter sin mor.

Lyddesign: Adam Hillebrandt.

Tilrettelægger og fortæller: Shahin Aakjær

Redaktører: Hanne Barslund og Torben Brandt

Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

Episodetorsdag 10. nov 202221 min.

Tilbage i Danmark kæmper Shahin for at finde sin egen identitet. Kan man have to fædrelande og få det til at give mening? Kan satanisme og ekstremisme bruges til noget i Shahins liv? Men gradvis falder tingene på plads.

Lyddesign: Adam Hillebrandt.

Tilrettelægger og fortæller: Shahin Aakjær

Redaktører: Hanne Barslund og Torben Brandt

Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

Du synes måske også godt om

  1. Serie5 episoder

    En dramatisk kærlighed med store følelser og konstante udfordringer

  2. Serie8 episoder

    Bliver kvinder virkelig glade af at være tynde? Og er det et kropsideal, de ønsker at give videre til deres døtre, generation efter generation? Selv voksne kvinder med succesfulde jobs, kærester og børn bruger en stor del af deres vågne tid på at bekymre sig om, hvorvidt de er for tykke. Hvorfor? Det har vært og tidligere fotomodel Alberte Clement Meldal inviteret den unge fremadstormende filminstruktør Anna Emma Haudal med til at undersøge. Undervejs skal de møde forfattere, forskere og fagfolk, som med deres viden og holdninger vil kaste nyt lys over kvinders kropsopfattelse og forhåbentlig sætte dem i stand til at skabe nye normer for deres tanker og adfærd.

    Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal.

  3. For nylig fandt Anders Gantriis en kasse med breve, der havde været væk i årevis. Kassen var fyldt med breve fra en årelang korrespondance med forfatteren og filosoffen Villy Sørensen.

  4. Serie3 episoder

    En video af 36 nyfødte børn, der grædende ligger side om side i små plastikkuvøser i den Ukrainske by Kiev, går verden rundt.

    De kvinder der har født dem, rugemødrene, er for længst rejst væk, og deres nye forældre kan ikke hente dem, fordi coronapandemien har lukket de europæiske grænser. En af de små piger, der ligger her, er bestilt af et dansk par.

    Sammen med barnets kommende forældrene rejser DRs udenrigskorrespondent Matilde Kimer afsted mod Ukraine og den rugemorindustri, der er eksploderet de seneste år.

    Hvordan foregår det, når et par bestiller et barn af en rugemor i Ukraine? Hvilke rettigheder giver rugemødrene afkald på, når de skriver under på, at de mod betaling vil bære et andet pars barn? Og hvordan rådgiver danske par hinanden for at omgå den danske lovgivning, i håbet om at både faren og moren officielt bliver barnets forældre?

    Produceret for P1 Dokumentar af Matilde Kimer, Cecilie Frederiksen og Signe Mansdotter.

    Klip og lyddesign Signe Mansdotter.

    Redaktør: Jens Vithner.

  5. Serie4 episoder

    Syv piger, med vidt forskellig baggrund og socialklasse, mødes tilfældigt i en skolegård på Frederiksberg i 80erne. Et tæt venskab opstår, og pigegruppen begynder at betragte hinanden som en familie. Sammen opdyrker de en grænseløs venindekultur, som skal holde traumer og fraværende forældre ud i strakt arm.

    Her, 34 år efter, har deres samværsform ikke ændret sig meget siden teenagetiden, udover at de er blevet til seks. De mistede nemlig én undervejs, den karismatiske Mariam, som stadig spøger.

    Men er det ikke på tide at bryde gamle mønstre, når man er sidst i fyrrerne?

    Det mener Zara. Men mener resten af gruppen også det?

    Tilrettelæggelse: Zara Wölck.

    Producer: Torben Brandt.

    Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

  6. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  7. Serie7 episoder

    Danske kvinder har siden 1992 været sendt til krig og kampzoner i Irak, Afghanistan og på Balkan. Undervejs er de blevet mødt med skepsis, ikke bare i Forsvaret, men også fra resten af samfundet. Mange kvinder har aldrig før fortalt om deres tid i uniformen. Nogle har ikke følt, at man ville høre deres erfaringer. Andre har haft svært ved at tale om det. Men her fortæller de om kamp, kammeratskab, og hvordan kvindeligheden træder frem i krigszoner.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  8. Serie4 episoder

    Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose.

  9. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.

  10. Serie4 episoder

    Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

  11. Serie6 episoder

    En radio-feature serie i seks dele.

    En tidlig morgen finder Eva sin tyske ex-kæreste død i en feriehytte ved Ribe. Den døde er en tidligere Stasi-agent, Eckardt Nickol. Få måneder før sin død fortalte han Anna Elisabeth Jessen, at han frygtede for sit liv. Sammen med en tysk kollega prøver hun at finde ud af, hvad der skete.

    En produktion fra Westdeutscher Rundfunk i samarbejde med DR 2017.

  12. Serie2 episoder

    De matchede på Tinder - en historie om fordomme, sygdomme, sex og skam