Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie4 episoder

Ikonet ingen husker

Da en journalist flytter til Sønderjylland for at arbejde på DR's redaktion i Aabenraa, så støder han på kilder, som bliver ved med at nævne det samme navn - H.P. Hanssen. Et navn som tilflytteren aldrig har hørt om, og i starten er han også ret lige glad med H.P. Hanssen. Men alting ændrer sig, da journalisten falder over en bog, som kalder H.P. Hanssen for en "demokratisk frontfigur", som kan sammenlignes med Stauning. Et glemt ikons livshistorie oprulles, og det skal vise sig, at H.P. Hanssens hårde arbejde med at genforene Sønderjylland med Danmark langt fra falder i god jord hos alle.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 21. maj 202027 min.

Lille Hans Peter vokser op i et Sønderjylland, som få år før hans fødsel er blevet tysk territorie. Her vokser han op i en familie, som drømmer om, at landsdelen bliver dansk. Den drøm viser sig at have lange udsigter, og som årene går bliver Hans Peter en ung mand. I teenageårene bliver han tvunget til at træffe sit livs sværeste valg. Mange år senere flytter en journalist til Sønderjylland og falder over H.P. Hanssens liv. Han dykker ned i H.P. Hanssens beslutning som 17-årig og finder ud af, at det svære valg fik betydning for et helt mindretal.

Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen.

Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter.

Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm.

Redaktør: Anne Skjerning.

Programansvarlig: Jens Conrad.

(Sendt første gang 6. juli).

Episodetorsdag 21. maj 202027 min.

H.P. Hanssen kæmper mod tyskerne, som er efter den dansksindede sønderjyde. Vejen til genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark er brolagt med fjender, som forsøger at forstyrre H.P. Hanssens projekt. Journalist Niklas Møller Jørgensen dykker ned i, hvordan H.P. Hanssen kæmper for både sin egen og sønderjydernes frihed.

Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen.

Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter.

Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm.

Redaktør: Anne Skjerning.

Programansvarlig: Jens Conrad.

(Sendt første gang 7. juli).

Episodetorsdag 21. maj 202027 min.

Da 1. verdenskrig rinder ud har den kostet tusinder af sønderjyder livet. De kæmpede på tysk side selvom hjertet slog for Danmark. Men midt i sorgen så går vores hovedperson - H.P. Hanssen - på talerstolen i november 1918. Fra balkonen på Folkehjem i Aabenraa indgyder han håb og varsler en genforening med Danmark. Men det skal vise sig, at H.P. Hanssens mission om at genforene sin elskede landsdel skal skaffe ham mange fjender - og pludselig spænder kongen ben for H.P. Hanssens arbejde.

Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen.

Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, Linda Lassen, forfatter, Ingeborg Refslund Thomsen, datter af H.P. Hanssen.

Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm.

Redaktør: Anne Skjerning.

Programansvarlig: Jens Conrad.

(Sendt første gang 8. juli).

Episodetorsdag 21. maj 202027 min.

Grænsearkitekten H.P. Hanssen er blevet sat ud på et sidespor, da genforeningen skal fejres i sommeren 1920. Ham der stod forrest i kampen for en ny grænse, er pludselig fjernet fra festlighederne. Journalist Niklas Møller Jørgensen får et tip om, at den danske konge står bag H.P. Hanssens nedtur. Men kan det virkelig passe, at kongen har været så sur på H.P. Hanssen, at grænsearkitekten har været udsat for et royalt attentat?

Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen.

Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter.

Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm.

Redaktør: Anne Skjerning.

Programansvarlig: Jens Conrad.

(Sendt første gang 9. juli).

Du synes måske også godt om

  1. Serie2 episoder

    En ny nationalsocialistisk bevægelse er på vej frem i Danmark. Den Nordiske Modstandsbevægelse, som udspringer fra Sverige, er på få år gået fra at være en relativt anonym organisation til pludselig at sætte dagsorden i den danske presse med demonstrationer, aktivisme og hærværk.

    P1 Dokumentars journalist, Tom Carstensen, som har fulgt de højreradikale og højreekstreme miljøer i mere end et årti, har fået en unik adgang til at følge den nye bevægelse, der tiltrækker flere og flere medlemmer, for at give indblik i deres mål og metoder.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

    Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback:

    Mail: p1dokumentar@dr.dk

    Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com

    PGP: http://bit.ly/3b65m5G

    Telefon: +45 87654321

    Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252

  2. Serie4 episoder

    Mikie kommer ind i Kristinas liv, da han starter som den nye elev i 8. klasse. Mikie er usædvanlig cool. Han danser hiphop, er åben om sin seksualitet og går på homoklubber i weekenden. De to er klassekammerater, og Kristina ser i hemmelighed op til ham. Men der sker noget i Mikies liv efter folkeskolen, som får ham til at flytte langt væk fra Danmark, og derefter mister de to kontakten. Mange år senere ser Kristina på Facebook, at Mikie er blevet mor til et barn. Nu fortæller Mikie hele sin historie til Kristina - om at leve forskellige liv som skiftevis mand og kvinde og et sted midtimellem, om hemmeligheder og fortielser igennem en lang kamp for at finde sig til rette i sin krop.

    Fortæller: Kristina Nya Glaffey.

    Tilrettelægger: Anne Pilegaard Petersen.

    Lyddesign: Mikkel Rønnau.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  3. Serie6 episoder

    Efter at have set dokumentarfilmen 'Det Røde Kapel', (2009) tager den førtidspensionerede kok, Ulrich Larsen (f.1976) kontakt til filmens instruktør, Mads Brügger og tilbyder ham at infiltrere den dansk-nordkoreanske venskabsforening. Udstyret med et kamera, og under dække af at lave en intern film om foreningens arbejde, stiger han hurtigt i graderne, og bliver snart en del af den internationale venskabsforening, Korean Friendship Association (KFA). Sammen med den fiktive forretningsmand 'Mr. James' graver Ulrich sig langsomt, men sikkert ind mod kernen af det nordkoreanske regime, og afslører styrets omfattende engagement i handel med våben og narkotika. En rejse der blandt meget andet bringer dem til Nordkorea, Uganda, Jordan og Spanien.

    Serien tager udgangspunkt i Mads Brüggers dokumentarserie 'Muldvarpen', der havde premiere 11.oktober 2020.

    Medvirkende: Ulrich Larsen, Muldvarpen.

    Mads Brügger, Filminstruktør.

    Peter Engel, Producer.

    Jim LaTrache-Qvortrup, Mr. James og

    fotograferne: Jonas Berlin og Heine Kaarsberg.

    Produceret for DR af Wingman Media.

  4. Serie9 episoder

    Hvem forlader en lottokupon med 9,3 millioner på en kioskdisk og går fra den uden at få svar på, om der var gevinst?

    To journalister fra P1 Dokumentar går på jagt efter en forsvunden lottovinder, der i 2002 efterlod en vinderkupon med millioner i Strandvejens Kiosk i Sædding ved Esbjerg.

    Manden er aldrig blevet fundet, men i dag 16 år senere er der stadig en række mennesker, der jagter den store gevinst. Alle er de helt sikre på, at netop de er vinderen.

    Danske Spil har udtalt, at de stadig er villige til at udbetale præmien, hvis vinderen dukker op - og efter sigende er der et kendetegn på kuponen, som kun den rette ejer kender til. Men hvad er det for et kendetegn og hvad skete der egentlig den dag, hvor kuponen blev efterladt? Findes den rette vinder stadig et sted der ude?

    Tilrettelæggelse: Jens Vithner Hansen og Nicholas Durup Thomsen.

    Klip og Mix: Signe Mansdotter.

    Redaktør: Jesper Hyhne Petersen.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  5. Serie4 episoder

    I over 30 år har den samme mand misbrugt børn i et socialt belastet boligområde i København. Han har aldrig været voldelig overfor børnene, men beskrives ofte som deres bedste ven. I denne serie fortæller vi historien fra ofrenes synspunkt og søger forklaringen på, hvorfor ofrene i dag selv efter manden er dømt skyldig i pædofili, stadig ikke hader ham.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

  6. Serie6 episoder

    I serien 'Nye skrivende' kan du møde en række danske forfattertalenter. De fortæller, hvordan tidens strømninger og deres generations samfundsudfordringer har fundet vej ind i deres romaner. Serien præsenterer nogle af de nye stemmer i litteraturen og er et supplement til mødet med de etablerede danske forfattere i serien DR Romanprisen.

  7. Serie2 episoder

    At Danmark ikke har atomkraft, skyldes blandt andre Kvinderne på kvisten. Jytte Andersen, Jytte Hilden og Majken Hessner blev i 1979 valgt ind i Folketinget, hvor der dengang ellers mest var plads til herrerne. Kvinderne blev veninder, bedrev politik og spillede en særlig rolle i, at statsminister Anker Jørgensen måtte vælge side i det danske spørgsmål om kernekraft.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  8. Serie7 episoder

    Kræftpatienter føler sig seksuelt presset af deres fysioterapeut

  9. Serie4 episoder

    Hvad optager danskerne, og hvad får os til tasterne i vrede- og glædesudbrud?

    Hvad betyder ord - og hvad ligger bag dem? Ville man sige det samme til folk, hvis man stod ansigt til ansigt?

    Kan vi samle Danmark om et debatkodeks?

    Det spørger vi en række danskere - kendte og helt almindelige - om i denne programserie.

  10. Serie5 episoder

    På menneskesafari i Europa, hvor venskaber, flirts og dilemmaer venter

  11. Gymnasieelev sætter sig for at stoppe en ekstrem afpresning af piger

  12. Serie1 episode

    Værten i Besøgstid er et kendt navn fra kulturens verden, gæsten er Karen Secher og redaktionen bag Besøgstid har til hvert besøg forberedt en samling overraskelser og medbringer nogle brikker - mere eller mindre velkendte - til det puslespil, der udgør et menneske.