Episode
Episode13. dec 202257 min.P1

Arven efter Tiananmen-massakren

Kampen om historien

tirsdag 13. dec 202257 min.P1

Om denne episode

Kina har i de seneste uger været genstand for omfattende protester i flere af landets storbyer. Tusindvis har demonstreret imod kommunistpartiets strenge Covid-restriktioner. De vrede borgere, som råber på frihed og kræver præsidentens afgang, bringer mindelser om studenterdemonstrationerne i 1989, som kulminerede med massakren på Den Himmelske Freds Plads.

Hvilke ligheder og forskelle er der mellem urolighederne dengang og i dag? Hvorfor gik det så galt for 33 år siden? Og hvordan er den blodige begivenhed blevet skildret - eller måske ikke skildret - i kinesiske historiebøger? Det er spørgsmålene i denne uges Kampen om historien, hvor Adam Holm taler med post.doc. med speciale i kinesisk protestkultur Mai Corlin Frederiksen og journalist og Kina-kender Flemming Ytzen.

Musik: Adi Zukanovic.

Om serien

Kampen om historien

72 episoder

Vi befinder os altid i historiens slipstrøm. Krige, politiske beslutninger, samfundsmæssige omvæltninger, store ideologier og karismatiske personer fra den ikke så fjerne fortid påvirker i høj grad vores måde at leve på i dag. I 'Kampen om historien' vil Adam Holm og skiftende gæster hver uge forsøge at gå bagom en historisk begivenhed, som fortsat har aktualitet og kalder på stærke følelser og modstridende tolkninger.

Musik: Adi Zukanovic.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste