Episode
Episode20. aug 202156 min.P1

Blixen i en woke-tid

Klog på Sprog

fredag 20. aug 202156 min.P1

Om denne episode

I anledning af filmen Pagten om Karen Blixens skæbneleg med Thorkild Bjørnvig, ser vi i denne uge på, hvordan vi taler om en af Danmarks største forfatterinder. Blixen er både elsket og forhadt - hendes sprog og fortællinger har tryllebundet hele verden, men hendes sprog har også været under kritik for at være privilegieblindt og racistisk. Så hvilken hylde skal vi lægge Blixen på? Skal hun ud med badevandet, fordi hun har stemplet afrikanere som vilde, uciviliserede mennesker? Eller kan vi bruge hendes kunst, selvom hendes verdensbillede er forældet?

Gæster i dagens program er direktør for Karen Blixen Museet Elizabeth Nøjgaard, forsker i kultur, historie og afrikansk litteratur Lene Bull Christiansen og sprogforsker Eva Skafte Jensen. Med på telefon er Birthe Neumann, som fortæller om hendes version af Blixens karakteristiske sprog.

Indhold

Om serien

Klog på Sprog

83 episoderP1

Klog på Sprog er programmet, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig. Adrian Hughes er værten, der sammen med et veloplagt panel, er helt vild med dansk.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste