Episode
Episode1. dec 202257 min.P1

Norske forlag i oprør, Solvej Balle og Jomfru Blidelil

Kulturen

torsdag 1. dec 202257 min.P1

Om denne episode

I Norge har fire af de største forlag fået en stor økonomisk lussing. Det norske konkurrencetilsyn har set nærmere på den måde forlagene samarbejder på og konkluderet, at de overtræder konkurrenceloven. Vi ser på dansk og norsk forlagspraksis sammen med Lene Juul, forperson i Danske Forlag og direktør i JP/Politikens Forlag.

Solvej Balle fik for fire uger siden dette års Nordisk Råds Litteraturpris på 300.000 kroner. "Et mesterværk til tiden", lød juryens begrundelse. Og det mesterværk er syvbindsværket "Om udregning af rumfang", hvor fjerde bind lige er udkommet. Solvej Balle er gæst hos Kulturen.

Et af Agnes Slott-Møllers hovedværker, "Jomfru Blidelil" skulle egentlig have været på auktion hos Christie's i Amsterdam, men statens Kulturværdiudvalg har sat foden ned: maleriet skal blive på danske hænder. Og de danske hænder kunne meget vel være fra Lolland, for både de, der sælger billedet og Fuglsang Kunstmuseum på Lolland vil rigtig gerne have "Jomfru Blidelil" som fast beboer på Fuglsang Kunstmuseum. Museets direktør Anna Schram Vejlby fortæller om jagten på "Jomfru Blidelil".

Værter: Tore Leifer og Maja Nyvang Christensen.

Indhold

  • TitelTid
  • Millionbøde til norske forlag01:25
  • Når tiden går i stå: en ung kvinde sidder fast i den 18. november13:00
  • Crowdfunding skal sikre mesterværk til Lolland27:52
Om serien

Kulturen

196 episoder

Kulturen er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste