Episode
Episode15. mar 202357 min.P1

Spillesteder mistænkt for ulovlige pris-aftaler og angst-washing i musikbranchen

Kulturen

onsdag 15. mar 202357 min.P1

Om denne episode

Efter en begæring om aktindsigt fra JydskeVestkysen går spillestedet Tobakken til bekendelse og fortæller om tilsyneladende koordinering af kunstner-honorarer med andre spillesteder i landet. Det var kulturkonsulent Ronnie Hansen, der i forbindelse med en gennemgang af spillestedets drift, faldt over bunkevis af mails med den angiveligt ulovlige priskoordinering i slutningen af sidste år. Vi får en reaktion fra Sara Indrio, forperson i Dansk Artist Forbund.

Musikere som Tobias Rahim, Jada og Blæst har været åbne om problemer med det mentale helbred, som har ført til aflysninger og sygemeldinger og både danske og internationale undersøgelser har de senere år vist, at musikere i langt højere grad end os andre bliver ramt af angst og psykisk sygdom. Men der er en hårfin balance mellem at sætte problemer til debat og at gøre dem til et såkaldt 'selling point' og her har musikindustrien historisk set et problem, mener Sune Anderberg, selvstændig musikjournalist og kritiker.

Vært: Linnea Albinus Lande.

Indhold

  • TitelTid
  • Tobakken bryder konkurrenceloven01:08
  • Angst-washing i musikbranchen11:28
  • En keramisk pølsehyldest27:10
Om serien

Kulturen

198 episoder

Kulturen er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste