Episode
Episode15. jun 20211 T 54 min.P1

Tirsdag 15. jun. 2021

Kulturen på P1

tirsdag 15. jun 20211 T 54 min.P1

Om denne episode

Musik i hjernen - Aarhus Universitet har længe været i front, når det gælder forskning i, hvordan musik påvirker vores hjerner. Derfor vil der om få dage samles verdens førende forskere indenfor feltet til en konference om den nyeste viden. Vi tager forskud på erkendelserne og fortæller om nogle af de nyeste, vigtige opdagelser om, hvordan musikken påvirker hjernen.

Fake news - Ny rapport fra Kulturministeriet viser, at mange danskere ikke rigtig tror på nyhederne. Fake news er blevet et begreb, der bliver hæftet på det, man ikke bryder sig om at høre. Men hvor sætter man ind, så vi får genoprettet troen på sandheden i nyhederne uden at miste den kritiske sans. Vi ser på rapporten og taler med en, der har talt med rigtig mange skolebørn om fake news.

Frokostordning - Forfattere bliver inviteret til at holde foredrag eller oplæsninger - og bliver spist af med en frokost. Det er Claus Meyers Fasangården i Frederiksberg Have, der har entreret med denne specielle frokostordning, men de står ikke alene. Langt de fleste kunstnere kender til invitationer til at være med til de her arrangementer uden løn, og i dag taler vi med en lille stak af dem.

På en dag, hvor Helle Helle også gæster vores studie for at svare på Proust-spørgsmål.

Værter: Tore Leifer og Karen Secher.

Indhold

  • TitelTid
  • Hjernen og musikken01:50
  • BTS lægger McDonald's ned13:47
  • Life Goes On med BTS15:02
Om serien

Kulturen på P1

122 episoderP1

Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste